2019. április 24., szerdaMa György napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 320,00 Ft | USD: 285,00 Ft | CHF: 279,00 Ft
2019.04.24. György Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 320,00 Ft | USD: 285,00 Ft | CHF: 279,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Ötven éve jelent meg a rocktörténet egyik legfontosabb albuma

Hirdetés

Ötven éve jelent meg a rocktörténet egyik legfontosabb albuma

Az Electric Ladyland című dupla album a The Jimi Hendrix Experience harmadik stúdióalbuma. A gitáros ekkor volt a pályája csúcsán, ebbe a lemezbe mindent belesűrített a pszichedelikus daloktól a blueson át a rock and rollig. Itt kapott helyett Bob Dylantől az All Along the Watchtower is, amely a szerzője szerint is az egyik legjobb előadása a dalnak.

De egy sor mára klasszikussá vált dal is szerepel az albumon, többek közt a Crosstown Traffic, a Voodoo Chile vagy a Gypsy Eyes.

Az album megjelenése után az USA-ban rögtön listavezető lett. Érdekesség, hogy a brit kiadáshoz nem érkezett meg időben az album borítója, így ott helyére egy meztelen nőket ábrázoló képet tettek. Azóta az új kiadások már a Hendrix által tervezett amerikai borítóval jelennek meg.

1998-ban a Q magazine olvasói minden idők 22., 2003-ban a VH1 nézői minden idők 72., a Rolling Stone magazin olvasói pedig minden idők 54. legjobb albumának szavazták meg. Az album szerepel az 1001 lemez, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz című könyvben.

Hirdetés

Itt a Bob Dylan feldolgozás:

 

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

 

Forrás:
http://hvg.hu/kultura/20181016_Otven_eve_jelent_meg_a_rocktortenet_egyik_legfontosabb_albuma#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Nemes Jeles László nyerte a legjobb rendező díját Pekingben

Nemes Jeles László nyerte a legjobb rendező díját Pekingben

A Napszállta című filmjéért Nemes Jeles László vehette át a legjobb rendezőnek járó díjat a …