2019. március 22., péntekMa Beáta napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 314,00 Ft | USD: 275,00 Ft | CHF: 277,00 Ft
2019.03.22. Beáta Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 314,00 Ft | USD: 275,00 Ft | CHF: 277,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Óriási balhé kerekedett egy újságnál, miután meghívták Trump volt tanácsadóját

Hirdetés

Óriási balhé kerekedett egy újságnál, miután meghívták Trump volt tanácsadóját

David Remnick, a The New Yorker című hetilap főszerkesztője hétfő este visszavonta Donald Trump elnök volt tanácsadója, Steve Bannon meghívását a lap szokásos évi fesztiváljára – írja az MTI.

“Megváltoztattam a véleményemet” – írta munkatársainak küldött feljegyzésében hétfőn David Remnick, miután közleményt adott ki arról, hogy visszamondja a hazai és nemzetközi politikai és közéletben egyaránt vitatott, a jobboldali populisták európai összefogását szorgalmazó Bannon meghívását a tekintélyes eseményre.

Közleményében a főszerkesztő azt írta, egy későbbi időpontban és “hagyományosabb újságírói környezetben” tervezi meginterjúvolni a volt elnöki tanácsadót.

A New Yorker fesztiválja az amerikai liberális értelmiségi és művészvilág egyik tekintélyes rendezvénye. Az idén az egyik fő vendég Steve Bannon lett volna, akivel David Remnick tervezett pódium-interjút készíteni. Az interjú előre bejelentett témái a “fehér nacionalizmus”, a fajgyűlölet, az antiszemitizmus és az illiberalizmus lettek volna.

Hirdetés

© AFP / Madel Ngan

A meghívást hétfő reggel hozta nyilvánosságra David Remnick, estére azonban a meghívott vendégek egy része tiltakozását fejezte ki Bannon személye ellen és kilátásba helyezte távolmaradását a rendezvénytől. Judd Apatow filmrendező elsőként protestált, Twitter-bejegyzésben közölt,e “nem veszek részt olyan rendezvényen, amely elfogadhatóvá teszi a gyűlöletet”. Hozzátette, reméli, a The New Yorker változtat a szándékán és lemondja Bannon meghívását. “Talán elolvashatnák saját riportjaikat az ideológiájáról” – fogalmazott a rendező. Csatlakozott hozzá John Mulaney színész, standupos és szövegíró, aki szintén bejelentette, hogy ha Bannon ott lesz, ő távol marad. Jim Carrey, Hollyood egyik sztárja Twitter-üzenetben közölte álláspontját: “Bannon? És én? Ugyanabban a programban? Ez soha nem fordulhat elő”.

Roxane Gay írónő és egyetemi tanár, a The New Yorker rendszeres szerzője még azt is megígérte, hogy az éppen készülő esszéjét is visszavonja a magazintól, ha Bannon ott lesz a fesztiválon.

“Interjút készíteni Bannonnal nem jelenti az elvei támogatását” – írta a visszavonását bejelentő közleményében David Remnick. Hozzátette, hogy fontosnak tartotta volna, hogy a félidős választások előtt megszólaltasson valakit, aki segített “a trumpizmus megalkotásában”.

Steve Bannon közleményben reagált a történtekre. Leszögezte, azért fogadta el a meghívást, mert szemtől szemben akart beszélgetni “nemzedéke egyik legvakmerőbb újságírójával”. A meghívás visszavonásáról azt mondta, mindez azt bizonyítja, hogy Remnick “pipogya, amikor szembekerül az ordító online csőcselékkel”.

Forrás: http://hvg.hu/kultura/20180904_Oriasi_balhe_kerekedett_egy_ujsagnal_miutan_meghivtak_Trump_volt_tanacsadojat#rss

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Magyar fotós életművéből nyílik kiállítás Rómában

Magyar fotós életművéből nyílik kiállítás Rómában

Korniss Péter a kortárs magyar fotográfia egyik meghatározó alkotója, akinek a neve az olasz közönség …