2019. március 20., szerdaMa Klaudia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 313,00 Ft | USD: 276,00 Ft | CHF: 276,00 Ft
2019.03.20. Klaudia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 313,00 Ft | USD: 276,00 Ft | CHF: 276,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Nyakunkon a tavasz, este hallgasson Vivaldit!

Hirdetés

Nyakunkon a tavasz, este hallgasson Vivaldit!

Kezdődik a vasárnap 20 foknál is melegebbet hozó háromnapos hétvége, és erre mi mással lehetne stílusosabban ráfordulni, mint egy koncertközvetítéssel a Zeneakadémiáról! A fél 8-kor kezdődő koncerten Vivaldi Négy évszak című hegedűverseny-ciklusa is műsoron lesz, ami rögtön a tavaszi concerto grossóval kezdődik, és aminél nagyobb közönségkedvenc nemigen létezik.

Az 1716 körül komponált Négy évszak eredetileg nem is egy különálló mű – a 12 concertóból álló Il Cimento dell’Armonia e dell’Inventione (kb. a harmónia és az újítás versenye) első harmada. A tavaszi részből egy csomó motívumot Vivaldi saját Il Giustino című operájából kölcsönzött.

Hirdetés

Az Óbudai Danubai Zenekart az elsősorban hegedűművészként ismert Kelemen Barnabás vezényli, a Vivaldi-concertók szólistája Zalai Antal.
[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/zene/2019/03/14/odz_zenekademia_vivaldi_gubaidulina/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Nincs mese, a testi és a lelki oldalt is el kell fogadnom - Interjú Kerekes Vicával

Nincs mese, a testi és a lelki oldalt is el kell fogadnom – Interjú Kerekes Vicával

Kevés nála bájosabb és kedvesebb teremtés van a filmes szakmában, de ha az ember leül …