2019. május 25., szombatMa Orbán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 326,00 Ft | USD: 291,00 Ft | CHF: 290,00 Ft
2019.05.25. Orbán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 326,00 Ft | USD: 291,00 Ft | CHF: 290,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Nyakunkon a tavasz, este hallgasson Vivaldit!

Hirdetés

Nyakunkon a tavasz, este hallgasson Vivaldit!

Kezdődik a vasárnap 20 foknál is melegebbet hozó háromnapos hétvége, és erre mi mással lehetne stílusosabban ráfordulni, mint egy koncertközvetítéssel a Zeneakadémiáról! A fél 8-kor kezdődő koncerten Vivaldi Négy évszak című hegedűverseny-ciklusa is műsoron lesz, ami rögtön a tavaszi concerto grossóval kezdődik, és aminél nagyobb közönségkedvenc nemigen létezik.

Az 1716 körül komponált Négy évszak eredetileg nem is egy különálló mű – a 12 concertóból álló Il Cimento dell’Armonia e dell’Inventione (kb. a harmónia és az újítás versenye) első harmada. A tavaszi részből egy csomó motívumot Vivaldi saját Il Giustino című operájából kölcsönzött.

Hirdetés

Az Óbudai Danubai Zenekart az elsősorban hegedűművészként ismert Kelemen Barnabás vezényli, a Vivaldi-concertók szólistája Zalai Antal.
[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/zene/2019/03/14/odz_zenekademia_vivaldi_gubaidulina/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Maga a szétvarrt Slayer-gitáros üzent a magyar rajongóknak

Maga a szétvarrt Slayer-gitáros üzent a magyar rajongóknak

A vég közeleg … a Slayer egyetlen, utolsó világkörüli turnéval búcsúzik a rajongóktól. A budapesti …