2019. június 17., hétfőMa Laura napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 322,00 Ft | USD: 287,00 Ft | CHF: 287,00 Ft
2019.06.17. Laura Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 322,00 Ft | USD: 287,00 Ft | CHF: 287,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Nem ad be új darabra pályázatot az Örkény Színház

Hirdetés

Nem ad be új darabra pályázatot az Örkény Színház

Röviden, de lényegre törően posztolt ma az Örkény Színház a Facebook-oldalán:

Legutóbb az Átrium kongatta meg meg a vészharangot. Múlt csütörtökön arról írtak a Facebookon, hogy ha nem érkezik gyors segítség az Átrium számára, akkor a nyár végén búcsúztatni kell a színházat. Az intézmény 218 millió forintos támogatást remélt, ehelyett az Emberi Erőforrások Minisztériuma mindössze 50 millió forintot ítélt meg neki, azt is három részletben.

Nem mindenki esett ilyen csúnyát a kulturális tao eltörlése után. A Nemzeti Színház ötször annyi pénzt kap, mint amennyire tao-forrásokból jogosult lett volna. A színház a 2018-as jegyárbevétele alapján 76 millió forint tao-támogatást kaphatott volna, de időközben eltörölték a kulturális tao-t, a kormány pedig kompenzációt ígért az intézményeknek. A Válasz Online úgy értesült, hogy a Nemzeti 400 millió forintot kaphat.

Forrás:
http://hvg.hu/kultura/20190521_Nem_ad_be_uj_darabra_palyazatot_az_Orkeny_Szinhaz#rss

Hirdetés

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Ön szerint imádnivalóan reagált Keanu Reeves a kérdésre, hogy milyen érzés ennyire imádnivalónak lenni?

[…] A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE! Forrás: https://index.hu/mindekozben/poszt/2019/06/17/on_szerint_imadnivaloan_reagalt_keanu_reeves_a_kerdesre_hogy_milyen_erzes_ennyire_imadnivalonak_lenni/ *Tisztelt Olvasó! Amennyiben …