2018. december 14., péntekMa Szilárda napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 323,00 Ft | USD: 286,00 Ft | CHF: 287,00 Ft
2018.12.14. Szilárda Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 323,00 Ft | USD: 286,00 Ft | CHF: 287,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Mit olvasnának szívesen a mai gyerekek? Kortárs irodalmat

Hirdetés

Mit olvasnának szívesen a mai gyerekek? Kortárs irodalmat

Kevés esélyt lát arra, hogy az irodalom társadalmi funkciója úgy felerősödjön, mint a második világháborút követő időben, amikor az emberek munkába menet a villamoson regényekről beszélgettek – mondja Steklács János, az ELTE Tanító- és Óvóképző Karának magyar tanszékét vezető egyetemi tanár. Abban azonban hisz, hogy az elhivatott pedagógusok megtalálják a nevelési szempontból értékes, a gyerekeket is érdeklő műveket.

Steklács János azt mondja, nem logikus, hogy nem kortárs szerzők műveivel kezdődik az iskolákban az irodalmi nevelés, mert a mai gyerekék épp kortárs irodalmat olvasnak szívesen.

Az egyetemi tanár a képességfejlesztés felé mozdítaná el az oktatást. Irodalomból pedig a felső tagozat közepéig a próza, a költészet szépségeit mutatná meg nekik , az elmélettel csak később foglalkozna. Steklács János a HVG-nek adott interjúban beszélt arról is, hogy a tekintélyelv ma már semmit sem ér, és akkor van nyert ügyük a tanároknak, ha előveszik az okostelefonjukat, és megmutatják a gyerekeknek az irodalom digitális elérési lehetőségeit.

A HVG e heti számának Trend mellékletében olvashat arról is, hogy mi a sikerkönyv receptje, és hogy mennyire forgatta fel az e-könyv a könyvpiacot.

Hirdetés

© HVG

Forrás:
http://hvg.hu/kultura/20181115_Mit_olvasnanak_szivesen_a_mai_gyerekek_Kortars_irodalmat#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A divatvilág huligánjáról szól az év legjobb dokumentumfilmje - Kritika a McQueen című dokumentumfilmről

A divatvilág huligánjáról szól az év legjobb dokumentumfilmje – Kritika a McQueen című dokumentumfilmről

“Kérlek, gondoskodjatok a kutyáimról. Bocsi, szeretlek benneteket. Lee” – mindössze ennyi üzenetet hagyott Lee Alexander …