2019. május 19., vasárnapMa Ivó, Milán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 325,00 Ft | USD: 291,00 Ft | CHF: 288,00 Ft
2019.05.19. Ivó, Milán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 325,00 Ft | USD: 291,00 Ft | CHF: 288,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Meleg a gyerekem, felborul a világ

Hirdetés

Meleg a gyerekem, felborul a világ

Akinek előbújik az LMBTQI gyereke, vagyis elmondja a szüleinek, hogy például meleg vagy transznemű, sokszor úgy érzi, hogy ő az egyetlen, akivel ez történik. A melegjogokkal foglalkozó Háttér Társaság olyan szülőkről készített kisfilmet, akik már túl vannak ezen. Ők mesélik el a tapasztalataikat arról, hogy milyen kérdések, problémák, aggodalmak, konfliktusok merülnek fel egy családban ilyenkor. A céljuk a filmmel az, hogy az érintett családok tudják, hogy nincsenek egyedül, mások is vannak hasonló élethelyzetben, és lehetőség is van arra, hogy a felmerülő gondokat kibeszéljék.

Aznap felborul a világ, de másnap is fel fog kelni a nap

– mondja a filmben egy transz fiú anyja. A Háttér Társaság ezért indított külön programot arra, hogy az LMBTQI személyek szüleit támogassa. Erre már csak azért is szükség van, mert felmérések szerint a magyar népesség 5-8 százalékát teszik ki az LMBTQI emberek. Mégis a magyarok 44 százaléka szégyellné, ha meleg vagy leszbikus lenne egy családtagja.

Hirdetés

A szülőkről szülőknek, más családtagoknak készült filmet október 25-én mutatta be a Háttér Társaság és a Budapest Pride a Bem moziban. Online először itt az Indexen látható: 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Forrás:
https://index.hu/kultur/2018/12/06/hatter_tarsasag_dokumentumfilm_lmbtq/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Tyler, the Creator visszatérhet az Egyesült Királyságba

Négy év után visszatérhet az Egyesült Királyságba az Odd Future-alapító amerikai rapper, Tyler, the Creator, …