2020. január 20., hétfőMa Sebestyén napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 335,00 Ft | USD: 301,00 Ft | CHF: 312,00 Ft
2020.01.20. Sebestyén Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 335,00 Ft | USD: 301,00 Ft | CHF: 312,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Meghalt Robert Frank, a 20. század egyik legnagyobb fotósa

Hirdetés

Meghalt Robert Frank, a 20. század egyik legnagyobb fotósa

94 éves korában meghalt Robert Frank, a 20. század egyik legnagyobb hatású fotóművésze, írja a New York Times. A fotós a kanadai Új-Skóciához tartozó Cape Breton-sziget egyik kórházában vesztette életét, ahol hosszú ideje a nyarait töltötte – felváltva élt itt és Manhattanben.

Robert Frank 1924-ben született Zürichben, egy zsidó családban. 23 évesen érkezett az Egyesült Államokba, ahol fekete-fehér képeken örökítette meg a vidéki embereket és életüket 35 milliméteres Leica fényképezőgépével. Ezekből a fotóiból született leghíresebb albuma, az ötvenes évek második felében megjelent The Americans, amelynek amerikai kiadásához az Úton szerzője, a beatnemzedékhez sorolt Jack Kerouac írt előszót.

“Amikor az emberek a fotóimat nézik, azt akarom, hogy olyan érzésük legyen, mintha egy verssort szeretnének még egyszer elolvasni”– idézi az MTI Robert Frank Life magazinnak adott nyilatkozatát. The Americans fotóanyagát Frank mintegy 28 ezer fényképből válogatta össze. Úgy fogalmazott: amikor a képeket készítette, már elege volt a romantikából. “Azt akartam […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/kultur/2019/09/11/meghalt_robert_frank_a_20._szazad_egyik_legnagyobb_fotosa/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Hogy teljesítettek a Vajna-korszak utolsó produkciói?

Hogy teljesítettek a Vajna-korszak utolsó produkciói?

Andy Vajna már nem érhette meg, hogy bejelentsék a 2019-es Oscar-gála jelöltjeit. Két magyar film …