2019. június 20., csütörtökMa Rafael napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 323,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 289,00 Ft
2019.06.20. Rafael Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 323,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 289,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Már készül a visszatérésre Cserhalmi György

Hirdetés

Már készül a visszatérésre Cserhalmi György

“Korábban soha nem volt semmi bajom, de valamit mégis rosszul csinálhattam. Mindenesetre még időben jelzett a szervezetem, aminek köszönhetően behúztam egy kicsit a féket. De lassan már a gázpedált is elkezdem nyomni” – nyilatkozta a Borsnak Cserhalmi György, aki az elmúlt években négy komoly műtéten esett át, valamint a feleségét is elvesztette.

“Persze addig nem vállalok el semmit, ameddig testileg és szellemileg nem kerülök a topra. Ha a két összetevő nincs meg, a színészi játékból majomkodás lesz. Ezt pedig nem akarom” – tette hozzá a színész. Cserhalmi a lapnak azt nyilatkozta: az idei tavasz végén, nyár elején veszi majd fontolóra, hogy visszatérjen a színpadra.

Mint mondja, a minden estés játék egyelőre nem hiányzik neki, csak akkor fog visszatérni, ha biztos lesz abban, hogy újra tündökölni tud a színpadon. Szerinte a színész addig színész, amíg van ereje nemet mondani olyan felkérésekre, amelyekről tudja, hogy nem tudná azokat száz százalékosan teljesíteni.

Hirdetés

Elfoglaltsága azonban így is akad: “Negyedévesek a tanítványaim a kaposvári egyetemen. Készülünk a közeli vizsgára, aztán hazamegyek a kis falumba, Kékkútra, ahol szinte mindenkit ismerek.” Emellett igyekszik minél több időt tölteni az unokáival. “Szerintem kiváló vagyok nagypapaszerepben is.”

Cserhalmi az interjúban a felesége elvesztéséről is beszélt, aki három éve, márciusban, hunyt el. “A lelkemben olyan űrt hagyott maga után, olyan gödröt ásott bennem, amit éle­temben nem tudok, és nem is akarok betemetni.”

A színésznek először a székesfehérvári színház Lear király előadásait kellett lemondania a gerincproblémái miatt, aztán visszatért, de 2017-ben térdműtéte volt, majd kétszer műtötték a gerincét. Később a Bánk bánban és az Úri muriban kapott szerepét is visszaadta a Nemzeti Színházban.

(Borítókép:  Kallos Bea / MTI)

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2019/01/11/cserhalmi_gyorgy_visszateres/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Elhunyt Horváth Ádám rendező

Elhunyt Horváth Ádám rendező

Elhunyt Horváth Ádám rendező, a Kossuth-, Erkel Ferenc-díjas és Balázs Béla-díjas magyar tévérendező, a Szomszédok …