2019. július 22., hétfőMa Magdolna napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 324,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 295,00 Ft
2019.07.22. Magdolna Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 324,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 295,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Magyar alkotás is van az Európai Filmdíj jelöltjei között

Hirdetés

Magyar alkotás is van az Európai Filmdíj jelöltjei között

Magyar alkotást is jelöltek az Európai Filmdíjra a legjobb európai dokumentumfilm kategóriában – szúrta ki az Index. Az Európai Filmakadémia Tuza-Ritter Bernadett alkotását, az Egy nő fogságbant (A Woman Captured) válogatta be az esélyesek közé, a kategóriában négy másik filmmel kell versenyeznie, amelyek:

  • Jane Magnusson: Bergman – A Year in a Life
  • Talal Derki: Of Fathers and Sons
  • Simon Lereng Wilmont: The Distant Barking of Dogs
  • Almudena Carracedo-Robert Bahar: The Silence of Others

 

Az Egy nő fogságban a modern kori rabszolgatartásról szól, és arra hívja fel a figyelmet, hogy ez a 21. században is szinte bárhol előfordulhat, egy egészen kis településen vagy akár nagyvárosokban is.

Az Egy nő fogságban volt az első olyan egész estés film, amit beválogattak az egyik legjelentősebb független filmes fesztivál, a Sundance versenyprogramjába, de azóta versenyzett már Amszterdamban az IDFA (Nemzetközi Dokumentumfilmfesztivál) programjában, sőt felkerült arra a 160 filmet tartalmazó listára, amelyek közül a Filmakadémia tagjai kiválasztják a Legjobb dokumentumfilm kategória Oscar-jelöltjeit.

Forrás:
http://hvg.hu/kultura/20181110_Magyar_alkotas_is_van_az_Europai_Filmdij_jeloltjei_kozott#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2018_11_10

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A Metallica is érintett az egyre dagadó Viagogo-botrányban

Az adományok segítségével elkezdtük lecserélni a kameráinkat, hogy még szebb videóink készüljenek. Támogass te is! …