2019. május 22., szerdaMa Júlia, Rita napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 327,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 290,00 Ft
2019.05.22. Júlia, Rita Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 327,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 290,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Lindsey Buckingham beperelte korábbi együttese, a Fleetwood Mac tagjait

Hirdetés

Lindsey Buckingham beperelte korábbi együttese, a Fleetwood Mac tagjait

Az egyik legnépszerűbb brit-amerikai rockzenekarnak számító Fleetwood Mac idén áprilisban egy rövid közleményben jelentette be, hogy meghatározó tagja, a csapathoz több mint negyven éve csatlakozott Buckingham nélkül indul új turnéjára.

A Los Angeles-i fellebbviteli bírósághoz a héten benyújtott kereset szerint a 69 éves zenész hirtelen távozásának hátterében a turnéval és Buckingham tervezett szólókoncertjeivel kapcsolatos vitás kérdések állnak.

A dokumentum szerint a Fleetwood Mac tagjai fejenként nagyjából 12-14 millió dollárt kerestek volna a múlt héten megkezdődött ötven állomásos koncertsorozattal, ám az együttes tagjai “szándékosan úgy jártak el, hogy akadályozzák Buckingham és a Live Nation koncertszervező ügynökség kapcsolatát, valamint a turnéból származó bevételhez való hozzájutását”.

A kereset szerint Buckinghamet kevesebb mint egy héttel azután tették ki az együttesből, hogy a Fleetwood Mac meghatározó tagjai – Stevie Nicks, Christine McVie, Mick Fleetwood, John McVie és maga Buckingham – közösen léptek színpadra idén januárban a New York-i MusiCares jótékonysági gálán.

Hirdetés

Keresetéhez Buckingham hozzácsatolta annak a februári e-mailjének a másolatát is, amelyben arra kéri korábbi zenésztársait, hogy kerekedjenek felül a köztük lévő nézeteltéréseken.

Az együttes egyelőre nem reagált a keresettel kapcsolatos megkeresésre.

1967-es megalakulása óta a Fleetwood Mac történetét a – gyakran változó – tagok közötti romantikus kapcsolatok és művészi nézetkülönbségek tarkítják.

Forrás:
http://hvg.hu/kultura/20181012_Lindsey_Buckingham_Fleetwood_Mac_turne#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A Trónok harca utolsó része mentette, ami még menthető volt

A Trónok harca utolsó része mentette, ami még menthető volt

Ez itt a Trónok harca utolsó évadának kibeszélője. Itt bontottuk elemeire az új részeket, és …