2020. május 31., vasárnapMa Angéla napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 348,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
2020.05.31. Angéla Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 348,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Leostobázták a világ vezetőit a cannes-i filmfesztiválon

Hirdetés

Leostobázták a világ vezetőit a cannes-i filmfesztiválon

Ahogy az várható volt, a cannes-i filmfesztivál zsűrijének idei elnöke, Alejandro González Iñárritu nem udvariaskodott, amikor a világ égető kérdései kerültek szóba.

A négyszeres Oscar-díjas mexikói filmrendező szerint a bevándorlás kérdésében uralkodó retorika (például a falak építése) újabb világháborúhoz vezethet. Elsődleges problémának az ostoba tudatlanságot nevezte.

Iñárritu szerint a jelenlegi folyamatok az 1939-es állapotok felé terelik az emberiséget.

Tudjuk, hogy végződik ez a történet, ha ragaszkodunk ehhez a retorikához.

Hirdetés

Ezt már a rendező Jim Jarmusch A halottak nem halnak meg (The Dead Don’t Die) című filmjének premierje előtt mondta. Az apropó adott volt, hiszen a groteszk, abszurd humorral dolgozó film a zombifilmek társadalomkritikus hagyományát követi.

A klímaváltozás kapcsán Iñárritu azt mondta, hogy bár a világ elolvad, a világ vezetői a tombolásra, haragra és hazugságokra építik a hatalmukat:

Gyakorlatilag fikciót írnak, és ráveszik az embereket, hogy azt higgyék, ezek az igazi dolgok és a tények.

Iñárritu elmondta, ő nem politikus, hanem művész, aki a munkájában mondja el, amit igaznak gondol. Ő rendezte például a Bábel című filmet is, amely arról szól, hogy véletlenszerű események hogyan kapcsolnak össze random embereket a Földön.

A cannes-i filmfesztiváltól nem áll távol, hogy közéleti kérdéseket felkaroljon. A 2018-as fesztivált például a nemi egyenlőtlenségek kérdésének szentelték.

(BBC)

Még több kultúra a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

Forrás:
http://hvg.hu/kultura/20190515_Leostobaztak_a_vilag_vezetoit_a_cannesi_filmfesztivalon#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A tetovált lány az Amazonon hackerkedik tovább

A tetovált lány az Amazonon hackerkedik tovább

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik, És vannak, akik az Indexet olvassák. Támogass te is! Stieg …