2019. március 22., péntekMa Beáta napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 314,00 Ft | USD: 275,00 Ft | CHF: 277,00 Ft
2019.03.22. Beáta Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 314,00 Ft | USD: 275,00 Ft | CHF: 277,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Két magyar film is nyert a montreali filmfesztiválon

Hirdetés

Két magyar film is nyert a montreali filmfesztiválon

Topolánszky Tamás Yvan Curtiz című filmje nyerte meg a fődíjat a montreali filmfesztiválon. A legjobb rendezőnek járó díjat Szász Attila hozta el az Örök tél című munkájával.

Topolánszky Tamás Yvan filmje a híresen nehéz természetű Michael Curtizről, azaz Kertész Mihályról (esetleg Kaminer Manóról) szól, aki az első magyar volt, aki megkapta a legjobb rendezőnek járó Oscart a Casablancáért. A címszereplőt Lengyel Ferenc alakítja, a női főszerepet Dobos Evelin, a Carl főpincért alakító Szőke Szakáll szerepét pedig Gyabronka József kapta meg. A film forgatásán tavaly az Index is részt vett, cikkünket erre olvashatja.

Szász Attila Örök tél című filmje a szovjetek által kényszermunkára hurcolt nőkről szól, akiket 1944 decemberében marhavagonokban szállítottak az egyik Ukrajna területén található lágerbe. A film főszereplőjét Gera Marina alakítja, aki a munkatáborban megismerkedik egy tapasztalt fogollyal, Csányi Sándorral, aki megtanítja neki, hogyan lehet kibírni az itteni életet. A filmről szóló kritikánkat  itt olvashatja.

Hirdetés

A további díjazottak listája megtekinthető a fesztivál honlapján.

Ne maradjon le semmiről!

Forrás: https://index.hu/kultur/cinematrix/2018/09/04/ket_magyar_film_is_nyert_a_montreali_filmfesztivalon/

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Magyar fotós életművéből nyílik kiállítás Rómában

Magyar fotós életművéből nyílik kiállítás Rómában

Korniss Péter a kortárs magyar fotográfia egyik meghatározó alkotója, akinek a neve az olasz közönség …