2019. március 19., keddMa József napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 314,00 Ft | USD: 276,00 Ft | CHF: 276,00 Ft
2019.03.19. József Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 314,00 Ft | USD: 276,00 Ft | CHF: 276,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Két fontos díjat is elhoztak a magyar filmesek Montrealból

Hirdetés

Két fontos díjat is elhoztak a magyar filmesek Montrealból

Sikeresen zárul a magyar filmesek számára a montreali filmfesztivál, hiszen két fontos díjat is sikerült elhozniuk. Topolánszky Tamás Yvan Curtiz című filmje nyerte meg a fődíjat, a legjobb rendező pedig Szász Attila lett az Örök tél című darabjáért.

A Curtiz Kertész Mihályról szól, aki az abszolút filmklasszikus, a Casablanca rendezője volt, és egyben az első magyar, aki rendezőként Oscar-díjat kapott. A filmben őt Lengyel Ferenc játssza, női partnerét Dobos Evelin. A Casablancában a főpincért alakító Szőke Szakállt Gyabronka József alakítja.

Szász Attila Örök tél című filmje azokról a nőkről szól, akiket a szovjetek 1944-ben kényszermunkára hurcoltak Ukrajnába. A film főszereplői Gera Marina és Csányi Sándor.

A montreali filmfesztiválra nyolc film jutott ki. Az internetes és iskolai zaklatásokról szóló Remélem legközelebb sikerül meghalnod:) című filmről mi is beszámoltunk, ezt Schwechtje Mihály rendezte. Emellett versenyben volt még Sándor Pál Vándorszínészek, Nagypál Orsi Nyitva című filmje, Pápai Pici Varjúháj és Molvay Norbert Jövő szerdán című rövidfilmje, és Elek Dóra Világlátó Baltazár című dokumentumfilmje.

Hirdetés

Arról is írtunk, hogy kijutott a Kill Me Today, Tomorrow I’m Sick című, német-szerb-olasz-magyar koprodukció is, amelynek két operatőre korábban az Ernelláék Farkaséknál Hajdu Szabolcs-filmen edződött, és nem ők az egyetlen magyar stábtagok.

Forrás: http://hvg.hu/kultura/20180904_Ket_dijat_is_elhoztak_a_magyar_filmesek_Montrealbol#rss

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Van egy kis problémánk Jázmin hercegnővel az Aladdin új szinkronos előzetesében

Van egy kis problémánk Jázmin hercegnővel az Aladdin új szinkronos előzetesében

Kijött az élőszereplős Aladdin második szinkronos előzetese. Ebben Dzsinni herceggé változtatja Aladdint, legalábbis a ruháit; …