2019. április 19., péntekMa Emma napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 320,00 Ft | USD: 284,00 Ft | CHF: 281,00 Ft
2019.04.19. Emma Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 320,00 Ft | USD: 284,00 Ft | CHF: 281,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Két animációs rövidfilm képviseli Magyarországot az idei Berlinálén

Hirdetés

Két animációs rövidfilm képviseli Magyarországot az idei Berlinálén

Idén is lesz magyar (rövid)film a Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon, vagyis a Berlinálén. Az eseményen rövidfilmes kategóriájában 24 film kapott helyet 17 országból, és ebből két alkotás magyar.

A két versenyző Buda Flóra Anna és az Entrópia című kisfilm, illetve Tóth Lucától a Lidérc úr. Mind a két alkotás sajátossága, hogy animációs filmekről van szó, bár a Berlinálén nem először bukkan fel magyar animációs film, elég csak Bucsi Rékára gondolni, aki tavaly megnyerte a fesztiválon az Audi Short Film Awardot.

A Lidérc úr egy fiatal férfi mellkasröntgenjéből kreál szürreális történetet, és Tóth Luca filmje magyar-francia koprodukcióban készült. Buda Flóra Anna a diplomafilmjével került be a versenybe, és egy fiatal nő három párhuzamos valóságát mutatja be.

Hirdetés

A Berlinálét február 7. és 17. között tartják, és az utóbbi időben egész sok babér termett ott a magyaroknak, elég csak Bucsi Rékára vagy Enyedi Ildikó Aranymedvéjére gondolni. Az Index idén is a helyszínről tudósít majd.

Forrás:
https://index.hu/kultur/cinematrix/2019/01/14/ket_animacios_rovidfilm_kepviseli_magyarorszagot_az_idei_berlinalen/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Érthetetlenül hosszú előzetest kapott a Halálos iramban spinoff

Érthetetlenül hosszú előzetest kapott a Halálos iramban spinoff

Új előzetest kapott a Halálos iramban: Hobbs & Shaw. Az érthetetlenül hosszú, három és fél …