2019. április 20., szombatMa Konrád, Tivadar napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 320,00 Ft | USD: 284,00 Ft | CHF: 281,00 Ft
2019.04.20. Konrád, Tivadar Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 320,00 Ft | USD: 284,00 Ft | CHF: 281,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Itt egy új klip a Red Hot Chili Peppers kedvenc magyar zenekarától

Hirdetés

Itt egy új klip a Red Hot Chili Peppers kedvenc magyar zenekarától

Még áprilisban nálunk debütált a Qualitons legújabb nagylemeze, amelyhez most érkezett egy új videóklip. Az enyhén pszichedelikus Echo című számukhoz Szemerey Bence és Lődi Áron készített olyan videót, amelyet a zenekar csak úgy írt le, hogy a természetfeletti, olykor szakrális világot kutatja és társítja az emberi érzésekkel. Megjelenik benne a születés és élet öröme, a természet felé irányuló elvágyódás, de nekünk leginkább egy titkos szekta szeánszai jutnak eszünkbe a videóról.

A klip egyébként 8 mm-es filmre készült, ettől annyira archaikus a képi világ. A készítők ezzel, illetve a kosztümökkel, díszletelemekkel is arra törekedtek, hogy a klip témájában, narratívájában kortalan legyen. Ráadásul a statisztákat a zenekar a saját Facebook-oldalán toborozta a rajongói közül, akiknek a száma biztosan megnőtt az emlékezetes Red Hot Chili Peppers-affér óta.

A zenekar korábbi videója, a Shallow egyébként idén elnyerte a Klipszemlén a legjobb koncepciónak járó díjat, illetve az idei év után jövőre is fellépnek az austini SXSW fesztiválon, a világ egyik legnagyobb zeneipari eseményén. A Qualitons legközelebb december 28-án koncertezik a Deep Glaze társaságában az Akváriumban.

Hirdetés

Ne maradjon le semmiről!

Forrás:
https://index.hu/kultur/zene/2018/12/06/qualitons_klip_premier/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Napi 24 órában tolja a metált egy mesterséges intelligencia a Youtube-on

Napi 24 órában tolja a metált egy mesterséges intelligencia a Youtube-on

Már rég nem újdonság,  hogy mesterséges intelligencia is tud zenét csinálni, azonban a Dadabots nevű …