2019. február 18., hétfőMa Bernadett napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 318,00 Ft | USD: 281,00 Ft | CHF: 280,00 Ft
2019.02.18. Bernadett Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 318,00 Ft | USD: 281,00 Ft | CHF: 280,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Ilyen még nem volt: karácsonyi reklámot tiltottak be a briteknél

Hirdetés

Ilyen még nem volt: karácsonyi reklámot tiltottak be a briteknél

A fagyasztott termékeket áruló Iceland nevű szupermarketlánc a Greenpeace által készített animációval akart beszállni az idei karácsonyi reklámdömpingbe. Ráfáztak, mert a rímekbe szedett, meseszerű kisfilm tévés sugárzását a 2003-as kommunikációs törvényre hivatkozva végül betiltották Angliában.

Az Iceland nem egy klasszikus, émelyítően cuki, a szeretetről prédikáló reklámot akart eljuttatni a tévénézőkhöz. A reklámot a tévés hirdetéseket felügyelő testület politikai kampánynak ítélte, amiért az egy rajzolt orangután figuráján keresztül harcol a pálmaolajat adó esőerdők kiirtása ellen. A reklám állítása az, hogy például a samponunkban található pálmaolajért az ember a veszélyezetetett faj, az orangután élőhelyét pusztítja el.

Ami valóban így van: Malajziában az orangutánok már a kihalás szélére kerültek. Malajzia a világ egyik legnagyobb pálmaolaj- vagy pálmazsír-előállítója, az olajpálma-ültetvények létesítése céljából naponta több hektár esőerdőt vágnak ki.

A szóban forgó reklámfilmben Emma Thompson szavalja el az erdő nélkül maradt kis orangután történetét, aki – élőhely híján – kénytelen beköltözni egy kislányhoz. Az Iceland azért döntött a Greenpeace engedélyével a reklámfilm használata mellett, mert ez az első brit áruházlánc, amelyik idén úgy határozott, hogy száműzi a polcokról azokat a saját márkás termékeket, amelyek pálmaolajat tartalmaznak.

Hirdetés

Forrás:
http://hvg.hu/kultura/20181110_Ilyen_meg_nem_volt_karacsonyi_reklamot_tiltottak_be_a_briteknel#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A Queen fel fog lépni az Oscar-gálán

A Queen fel fog lépni az Oscar-gálán

Az Instagramon jelentette be az amerikai filmakadémia, hogy az idei Oscar-díjátadón fel fog lépni a …