2019. október 18., péntekMa Lukács napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 332,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 302,00 Ft
2019.10.18. Lukács Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 332,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 302,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Ilyen aranyos videoklipet még biztos nem sokat láttak

Hirdetés

Ilyen aranyos videoklipet még biztos nem sokat láttak

Az Indexen látható először a Rutkai Bori Banda gyereknapra forgatott, Rizibizi Diszkó című videoklipje. A klipet a zenekar barátaival, több családdal együtt forgatták le a Fogasházban, igazi retro diszkós jelmezekkel mind a felnőtteken, mind pedig a cuki kisgyerekeken.

Rutkai Bori a klip sztorijáról azt mondta, saját gyerekkori élményei alapján rendezte meg (az operatőr a zenekarvezető rendező mellett Pajor Kristóf volt): a hetvenes években ő is a szüleivel együtt táncolt a házibulikban, ahogy most a klipben is egymást pörgetik a bulizó anyukák és parkettördög kiskölykök. Nemcsak az élmény, a klipben felbukkanó horgolt sapkák is sajátok: azok is Rutkai Borihoz tartoznak.

Hirdetés

A videót mindezeken kívül a Soul Train című amerikai, 1971-től 35 éven át futó tévéműsor ihlette. Halandzsa Maharadzsa rappert Sabák Peter (Kamu, Másfél, Amőba stb.) alakítja, akivel mi is interjúztunk nemrég arról, milyen volt az U2-val együtt sörözni a New York-i háztetőkön, miért nem adta el a zenéjét Lana Del Reynek.

A Rizibizi Diszkó a tavaly jelent meg a Pizsamátor című lemezen, amit egyébként nem a cédék között, hanem a könyvesboltokban kell keresni: a Rutkai Bori festett illusztrációival díszített könyvvel egy pakkban lehet hozzájutni a CD-hez.

Ne maradjon le semmiről!

Forrás: http://index.hu/kultur/zene/2017/05/26/ilyen_cuki_videoklipet_meg_biztos_nem_sokat_lattak/

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Kirúgták a kormánymédia plagizáló újságíróját

Kirúgták a kormánymédia plagizáló újságíróját

Kirúgta a Mediaworks a kiadóhoz tartozó Dunántúli Napló plagizáló munkatársát – írja a Szabad Pécs, …