2020. május 25., hétfőMa Eszter napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 349,00 Ft | USD: 320,00 Ft | CHF: 329,00 Ft
2020.05.25. Eszter Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 349,00 Ft | USD: 320,00 Ft | CHF: 329,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Hozzám az a két kis csajos jön

Hirdetés

Hozzám az a két kis csajos jön

Index tárcák

Az Index tárcarovatának elindítása egy kísérlet arra, hogy újraélesszük a magyar sajtóban jelentős hagyományokkal bíró, de a közéleti lapokból mostanra jórészt kikopott tárcanovella műfaját. Szeretnénk a kortárs szépirodalmat közelebb vinni az olvasókhoz, hogy az ne csak alacsony példányszámú irodalmi folyóiratokban tudjon megjelenni, hanem ismét hozzáférhető legyen mindenki számára, aki napi sajtót olvas – ahogyan a 20. század első felében ez még természetes volt. Az eddig megjelent írások itt olvashatók.

Hé, Tibor, iszkolj, vegyél már egy cigit, idefelé egész úton tőlem nyúltad a bagót, pedig már Magyarba’ is milyen drága. Ce pula mea, mi az, hogy nincs pénzed? Tudom, hogy a Sejk adott, mindig ad az útra. Florinnak is mindig adott, amikor vele dolgoztam, nekem is ad, s neked is kellett, hogy adjon. Eurócentre meg tudom mondani, mennyit, de fillérre, lejre vagy mongol tugrikra is meg tudnám… Mi? Hogy mi az a mongol tugrik? Hagyjál már! A lényeg, hogy ne játszd itt a csórót, még visszafelé is le kell nyomni ezt az 1700 kilométert, de ha nincs pénzed, itt hagylak koldulni, csak előbb eltöröm a kezed-lábad, úgy könnyebben fog menni.

Jól van na, ne szarj már be, persze, hogy nem hagylak itt.

Hirdetés

Tudhatnád, ha gondolkodnál kicsinyt, hogy nem tudnék nélküled hazajutni, legalábbis ennyi áruval nem. Na de most menjél, haladjál gyorsan cigiért, addig felhívom a Sejket, elsorolom, mikből tudunk válogatni. Igen, szinte semmiből, ne idegesíts már, Tibor, én is látom. Két napja Petru innen küldött fotót, micsoda választék volt, akkor kellett volna itt lennünk, de te még a határon hánytál, mert muszáj neked minden szart összeenned. Nem tudom, hány fuvar járt itt azóta, csak azt, hogy ha ezt lefotózom, s elküldöm a Sejknek, hát rohadtul nem lesz boldog. Remélem, nem kell tovább mennünk, én ennél északabbra még nem voltam, s gondolom, te se. Hogy mi? Nürnberg? Nem, nem fogunk felmenni Nürnbergig, nincs az a büdös isten, hogy én még ennél is tovább men…

Persze, ha a Sejk azt mondja, az más. De honnan tudná szerinted a Sejk, hogy arrafelé milyen a portéka? Ne is idegesíts, menj, hozzad azt a cigit, meg egy kávét is hozzá, hígat, sok tejjel, hideggel, igen, cu lapte rece, nem tudom, hogy mondják németül. Nem, azt se, hogy a tejet hogy mondják, milk vagy micsoda, de lehet, inkább törökül kellene tudnod, ahogy itt szétnézek. Mindegy, mondjad azt, hogy latte, szerintem azt csak Magyarba’ nem értik, meg mutasd, hogy fázol, ebbe a kurva melegbe csak rájönnek, hogy mit akarsz.

Várj, gyere vissza, gyere már! Lemerült ez a szar telefon, mondtam, ugye megmondtam, hogy kontaktos a kábel, s nem tölt. Hát tényleg nem. Hol a telefonod? Miért, miért, hát mert felhívnám arról. Mi? Mi az, hogy neked nincs meg a Sejk száma? Hát mi az anyám kínjáért jöttél te, kirándulgatni, hülye gyerek? Tényleg, egyáltalán hogy kerültél a Sejk közelébe? Ja, hogy apád meghalt, amikor neki intézett egy fuvart, oké, hagyd inkább, jobb, ha nem tudom, hogy milyen fuvart, meg hogyan halt meg, semmi ilyet.

Minél kevesebbet tudunk, annál nyugodtabban alszunk, hát nem? Anyám is mindig ezt mondogatta, amikor apámról kérdezgettem, hogy hová s miért hurcolta el a szeku.

Nem, nem a biztonsági őr, ne legyél már hülye, hány éves vagy? Mindegy, hagyjuk, adjad csak ide mégis a mobilodat, […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/tarca/2019/09/21/hozzam_az_a_ket_kis_csajos_jon/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Hatalmas új parlamentet építene India, de a világ egyik leghíresebb szobrásza szerint ez barbárság

Hatalmas új parlamentet építene India, de a világ egyik leghíresebb szobrásza szerint ez barbárság

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik, És vannak, akik az Indexet olvassák. Támogass te is! Modi, …