2020. május 25., hétfőMa Orbán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 349,00 Ft | USD: 320,00 Ft | CHF: 329,00 Ft
2020.05.25. Orbán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 349,00 Ft | USD: 320,00 Ft | CHF: 329,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Hónapokra bezár a Várban a Széchényi Könyvtár

Hirdetés

Hónapokra bezár a Várban a Széchényi Könyvtár

Az Országos Széchényi Könyvtár szokásos nyári zárva tartási ideje az épületben folyó átépítések miatt várhatóan meghosszabbodik. A közbeszerzések lezárultak, a területátadásra vonatkozó egyeztetések folyamatban vannak. A zárva tartás pontos körülményeiről olvasóinkat és látogatóinkat megfelelően tájékoztatni fogjuk

– ezt válaszolta az Átlátszó kérdésre Tüske László, az OSZK főigazgatója. A portál azért fordult a bezárással kapcsolatban a könyvtár vezetéséhez, mert úgy értesültek, hogy minimum négy hónapig zárva lesz az intézmény. 

digikonyvtar01

Fotó: Nagy Attila / Index

A bezárás egyik oka a régóta húzódó azbesztmentesítés megkezdése, ugyanakkor az Átlátszó szerint az OSZK és a budai Várnegyed átalakításáért felelős Nemzeti Hauszmann Terv irányítói között egyre élesebb ellentét feszül. Úgy tudják, hogy elképzelhető, hogy a könyvtárnak ki kell költöznie a Várpalotából, és a nagykörúti Kilián-laktanyában kap új helyet. 

Hirdetés

A Vár újjászületése körül eddig a miniszterelnöki iroda karmelita kolostorba költözése kavarta a legnagyobb vihart. Az irodát <a href="https://index.hu/urbanista/2018/12/25/orban_viktor_szobaja_miniszterelnoki_iroda_kamelita_kolostor_varban/" […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2019/05/02/orszagos_szechenyi_konyvtar_bezaras_var/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Június 1-től újranyílik a Vatikáni Múzeum

Június 1-től újranyílik a Vatikáni Múzeum

Június 1-jétől csaknem három hónapos kényszerszünet után újra megnyílik a  Vatikáni Múzeum. A több száz …