2019. május 26., vasárnapMa Fülöp napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 326,00 Ft | USD: 291,00 Ft | CHF: 290,00 Ft
2019.05.26. Fülöp Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 326,00 Ft | USD: 291,00 Ft | CHF: 290,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Gyászol a képregényvilág, meghalt Stan Lee

Hirdetés

Gyászol a képregényvilág, meghalt Stan Lee

Stan Lee halálhíréről az amerikai celebportál, a TMZ számolt be, a lapnak Lee lánya megerősítette az információt. A Marvel Comis korábbi elnökét helyi idő szerint hétfő reggel kórházba kellett szállítani, ott azonban életét vesztette.

Lee az elmúlt években több betegségtől is szenvedett.

A nyugalmazott képregényelnök olyan ikonikus karakterek alkotója volt, mint Pókember és Vasember, de a Bosszúállók első vázlatainak és látványvilágának kidolgozásában is részt vett a grafikus Jack Kirbyvel.

Pályafutása során 75 országban, 25 nyelven, több mint kétmillió példányban jelentek meg képregényei. Képregényfiguráival 24 animációs tévésorozatban és számos játékfilmben is találkozhattak a nézők.

Hirdetés

Lee munkássága nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a Marvel Comics kis kiadóból idővel hatalmas vállalattá váljon.

Forrás:
http://hvg.hu/kultura/20181112_Gyaszol_a_kepregenyvilag_Meghalt_Stan_Lee#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Egy dél-koreai családi dráma kapta az Arany Pálmát

Egy dél-koreai családi dráma kapta az Arany Pálmát

Egy dél-koreai filmrendező, Bong Dzsun Ho (Bong Joon-ho) Élősködők (Parasite) című filmje nyerte meg idén a cannes-i filmfesztivál …