2019. április 20., szombatMa Konrád, Tivadar napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 320,00 Ft | USD: 284,00 Ft | CHF: 281,00 Ft
2019.04.20. Konrád, Tivadar Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 320,00 Ft | USD: 284,00 Ft | CHF: 281,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Film készül az egyik legbotrányosabb szépségversenyről

Hirdetés

Film készül az egyik legbotrányosabb szépségversenyről

Film készül az 1970-es Miss World választásról, aminek a rendezője a BAFTA-díjas Philippa Lowthorpe lesz, számolt be róla a Hollywood Reporter. Az egyik főszereplő Keira Knightley lesz, rajta kívül még Gugu Mbatha-Raw (Black Mirror) és Jessie Buckley szerepel a Misbehaviou címmel futó projektben.

Hirdetés

A huszadik, 1970-es Miss World szépségkirálynő-választást Londonban tartották, az eseményt több botrány is kísérte. Az egyik, hogy itt választották meg az első színes bőrű győztest, de a szavazás tisztaságát utólag többen kétségbe vonták. Miss Grenadát koronázták meg, annak ellenére, hogy a 9 tagú zsűriből négyen is Miss Svédországot tették az első helyre, míg Miss Grenada csak két bírától kapott első helyezést. További gyanúra adott okot, hogy Grenada miniszterelnöke is ott volt a zsűriben, akit többször vádoltak azzal, hogy befolyásolta a végeredményt.

Ezenkívül a verseny előtt volt egy botrány abból is, hogy Dél-Afrika két versenyzőt, egy fehéret és egy feketét is nevezett a versenybe, továbbá a rendezvényt nőjogi aktivisták is megzavarták, és tüntettek is ellene.

A női jogok és a szépségversenyek létjogosultsága közel 50 évvel a történtek után is aktuális kérdések, ezért is izgalmas a Misbehaviou.

Ne maradjon le semmiről!

Nincs másik valóság, nincs másik Index.
Támogasd a fennmaradásunkat!

https://index.hu/tamogatas

Forrás:
https://index.hu/kultur/cinematrix/2018/10/18/keira_knightley_misbehaviour_philippa_lowthorpe_gugu_mbatha-raw_jessie_buckley_1970_miss_world/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Egy „szellemileg is tisztán tartott” kulthely, amely „sziget az általános tahóságban”

Egy „szellemileg is tisztán tartott” kulthely, amely „sziget az általános tahóságban”

Költészetnapi kirakattal gyászolta – és éltette tovább – Tandori Dezsőt a múlt héten a főváros egyik kulthelye. …