2019. január 20., vasárnapMa Sebestyén napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 318,00 Ft | USD: 279,00 Ft | CHF: 281,00 Ft
2019.01.20. Sebestyén Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 318,00 Ft | USD: 279,00 Ft | CHF: 281,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Film készül az egyik legbotrányosabb szépségversenyről

Hirdetés

Film készül az egyik legbotrányosabb szépségversenyről

Film készül az 1970-es Miss World választásról, aminek a rendezője a BAFTA-díjas Philippa Lowthorpe lesz, számolt be róla a Hollywood Reporter. Az egyik főszereplő Keira Knightley lesz, rajta kívül még Gugu Mbatha-Raw (Black Mirror) és Jessie Buckley szerepel a Misbehaviou címmel futó projektben.

Hirdetés

A huszadik, 1970-es Miss World szépségkirálynő-választást Londonban tartották, az eseményt több botrány is kísérte. Az egyik, hogy itt választották meg az első színes bőrű győztest, de a szavazás tisztaságát utólag többen kétségbe vonták. Miss Grenadát koronázták meg, annak ellenére, hogy a 9 tagú zsűriből négyen is Miss Svédországot tették az első helyre, míg Miss Grenada csak két bírától kapott első helyezést. További gyanúra adott okot, hogy Grenada miniszterelnöke is ott volt a zsűriben, akit többször vádoltak azzal, hogy befolyásolta a végeredményt.

Ezenkívül a verseny előtt volt egy botrány abból is, hogy Dél-Afrika két versenyzőt, egy fehéret és egy feketét is nevezett a versenybe, továbbá a rendezvényt nőjogi aktivisták is megzavarták, és tüntettek is ellene.

A női jogok és a szépségversenyek létjogosultsága közel 50 évvel a történtek után is aktuális kérdések, ezért is izgalmas a Misbehaviou.

Ne maradjon le semmiről!

Nincs másik valóság, nincs másik Index.
Támogasd a fennmaradásunkat!

https://index.hu/tamogatas

Forrás:
https://index.hu/kultur/cinematrix/2018/10/18/keira_knightley_misbehaviour_philippa_lowthorpe_gugu_mbatha-raw_jessie_buckley_1970_miss_world/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Mohácsi legendás Csárdásirálynője ismét látható

Mohácsi legendás Csárdásirálynője ismét látható

Látható teljes egészében Mohácsi János legendás 1993-as kaposvári Csárdáskirálynő rendezése, mások mellett Molnár Piroska, és …