2019. május 25., szombatMa Orbán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 326,00 Ft | USD: 291,00 Ft | CHF: 290,00 Ft
2019.05.25. Orbán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 326,00 Ft | USD: 291,00 Ft | CHF: 290,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Feltámasztják Amy Winehouse-t, hologramturnét szerveznek neki

Hirdetés

Feltámasztják Amy Winehouse-t, hologramturnét szerveznek neki

A Base Hologram nevű gyártócég 2019-re tervezi a komoly színpadtechinkát igénylő Winehouse-show-t, amelynek keretében a 2011-ben meghalt énekesnő kivetített képe és élő zenekar, vokálosok fogják előadni Amy Winehouse digitálisan felújított dalait. 75-110 perces koncertet terveznek, a show-ból pedig világturné lesz – írja a Guardian.

A Base Hologram nem először csinál ilyen műsort, Roy Orbisont és Maria Callast is “felélesztették” már, Billie Holiday pedig így koncertezik minden nap 40 percet egy Los Angeles-i hologramszínházban. Az első ilyen nagyszabású, emlékezetes vetítés 2012-ben volt, akkor Tupacot hozták vissza a színpadra, nem sokkal később pedig Michael Jacksont.

Érdemes tudni, hogy ezek az előadások valójában nem hologramok, mert nem azzal a technológiával készülnek, a közönség soraiból 3D-snek tűnő Roy Orbison vagy Jacko valójában nem körbejárhatók, azaz igazából nem háromdimenziósak. Ezeket a figurákat tulajdonképpen egy speciális átlátszó, megdöntött vászonra, alulról vetítik, ettől tűnnek hologramnak. Hogy eközött a vetítés és a lézersugarakkal létrehozott hologram között valójában mi a különbség, arról itt tud bővebben olvasni.

Forrás:
http://hvg.hu/kultura/20181012_Feltamasztjak_Amy_Winehouset_turnezni_fog_a_8_eve_meghalt_enekesno#rss

Hirdetés

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Maga a szétvarrt Slayer-gitáros üzent a magyar rajongóknak

Maga a szétvarrt Slayer-gitáros üzent a magyar rajongóknak

A vég közeleg … a Slayer egyetlen, utolsó világkörüli turnéval búcsúzik a rajongóktól. A budapesti …