2019. március 23., szombatMa Emőke napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 315,00 Ft | USD: 279,00 Ft | CHF: 280,00 Ft
2019.03.23. Emőke Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 315,00 Ft | USD: 279,00 Ft | CHF: 280,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Fájhat Orbán feje: a kormánypárti sajtó tapos a lelkébe

Hirdetés

Fájhat Orbán feje: a kormánypárti sajtó tapos a lelkébe

A Figyelő egyes vélemények szerint antiszemita címlapjára reagálva Ronald S. Lauder, a Zsidó Világkongresszus elnöke arra szólította fel Orbán Viktort, hogy nyilvánosan ítélje el azt.

Orbán válaszában azt írta, “Meglepetéssel olvasom, hogy Ön a szólás- és a sajtószabadság korlátozását kéri tőlem” (nem teljesen érthető, miért, amikor Lauder a címlap elítélését, nem bezúzását vagy betiltását követelte). Majd azzal vádolta Laudert, csak a jobboldalról érkező antiszemitizmusra érzékeny, a baloldalról érkezőre nem, és példaként hozott egy Magyar Narancs-, illetve egy Andy Vajnát ábrázoló HVG-címlapot. (Ezzel kapcsolatban pár kérdést fel is tettünk Orbán Viktornak sajtófőnökén keresztül, a választ nagyon várjuk.)

Ha Orbánt sértik ezek a címlapok, vélhetően hetek óta pokol az élete, mert a Magyar Időkben, és az egész kormánypárti sajtókonglomerátumban vehemensen támadják Andy Vajnát és több alkotót is. Nem a szakmai teljesítményük vagy pénzügyi visszaélések miatt, hanem kifejezetten azért, mert

nem elég hazafiak.

Hirdetés

A Filmalap által támogatott, létrehozott filmek rendre titkos magyarellenes üzenetekkel vannak tömve. És Vajnáék direkt bohócot akarnak csinálni például Hunyadi Jánosból a róla készülő filmben, és ehhez a filmügyi biztos is asszisztál. A Filmalap égisze alatt elkészült filmek rangos díjai semmit nem érnek, a lényeg, hogy Vajna vezetésével álruhás kommunisták két lábbal ugrálhatnak a magyar nemzeti kultúrörökségen.

Most szombaton Szakács Árpád osztotta meg a magát A legvadabb jobboldali portálnak nevező Vadhajtások oldal cikkét, amely pár szóban beszámol arról, hogy Szerbiában bemutattak egy történelmi filmet, amely megalázza a délvidéki magyarokat. Szakács kommentárja:

“Ha a szerbek élelmesek lettek volna, a Magyar Nemzeti Filmalapnál pályáznak. Simán megcsináltuk volna nekik ilyen tartalommal a magyar adófizetők pénzéből:)”

Egy szóval Andy Vajna leghőbb vágya a magyarokat megalázni Szakács szerint. Ha Orbán szerint egy filmszakmai cikket reklámozó Vajna-s HVG-címlap antiszemita, vajon mit mond saját holdudvarának fenekedéseire?

Forrás:
http://hvg.hu/kultura/20181208_Fajhat_Orban_feje_a_kormanyparti_sajto_tapos_a_lelkebe#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Megvan a fideszes médiabirodalom új feje

Megvan a fideszes médiabirodalom új feje

Szánthó Miklós, a kormányközeli Alapjogokért Központ igazgatója váltja a korábban lemondása kényszerült Varga István kuratóriumi …