2019. június 27., csütörtökMa László napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 323,00 Ft | USD: 284,00 Ft | CHF: 291,00 Ft
2019.06.27. László Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 323,00 Ft | USD: 284,00 Ft | CHF: 291,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Elszólta magát a Maffiózók írója a sorozat záró epizódjáról

Hirdetés

Elszólta magát a Maffiózók írója a sorozat záró epizódjáról

A Maffiózók záró jelenétben Tony Soprano (akit az azóta elhunyt James Gandolfini alakított) egy klasszikus amerikai étkezdében ül a családjával. A jelenet feszült, nem egyértelmű, hogy a többi vendég közül éppen vadászik-e rá valaki. Aztán halljuk, hogy nyílik a bejárati ajtó, Tony felnéz, és a kép elsötétül.

A sorozatok reneszánszát elindító, meghatározó erejű műsor idén 20 éves lett, az alkotója, David Chase, pedig véletlenül elszólta magát, ő hogyan tervezte befejezni. Ezt már csak azért is nagy szó, mert eddig a Maffiózók készítői tartózkodtak arról, hogy bármilyen irányba befolyásolják a nézők véleményét, vitáit.

A nagy leleplezést a rutinos újságírópárosnak, Alan Sepinwallnak és Matt Zoller Seitznek köszönhetjük, akik a The Sopranos Sessions című könyvük kapcsán beszélgettek Chase-el, mikor az író elismerte, hogy már két éve tervezte a haláljelenetet, bár eredetileg máshogyan képzelte el.

Seitz itt visszakérdezett:

Hirdetés

Tisztában van vele, hogy épp most hivatkozott úgy a befejezésre, mint “haláljelenet”?

Utána hosszú csend következett, majd Chase válasza: “B….átok meg, fiúk.”

Az is kiderült, hogy Chase nyitott befejezést akart, nem egyértelmű haláljelenetet. Mikor Sepinwall és Seitz direkten rákérdeztek, hogy akkor Tonyt megölték-e az utolsó jelenetben, Chase visszatért a titokzatoskodáshoz:

Erre a kérdésre nem válaszolok.

(Daily Mail)

Még több kultúra a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

Forrás:
http://hvg.hu/kultura/20190111_Elszolta_magat_a_Maffiozok_iroja_a_sorozat_zaro_epizodjarol#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Belülről is jól néz ki majd a Mol-felhőkarcoló - Kérdés, hogy meg lehet-e közelíteni majd, ha nekilódul a forgalom a környéken

Belülről is jól néz ki majd a Mol-felhőkarcoló – Kérdés, hogy meg lehet-e közelíteni majd, ha nekilódul a forgalom a környéken

A Mol Campus legutóbb azzal került a hírekbe, hogy az UNESCO rémisztőnek nevezte, Budapest legproblémásabb …