2018. december 19., szerdaMa Viola napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 323,00 Ft | USD: 284,00 Ft | CHF: 286,00 Ft
2018.12.19. Viola Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 323,00 Ft | USD: 284,00 Ft | CHF: 286,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Előzetest kapott Michael Moore új dokumentumfilmje

Hirdetés

Előzetest kapott Michael Moore új dokumentumfilmje

Ez az a cím, amire sok mindent lehet mondani, csak azt nem, hogy kattintásvadász. Mert ugye ki a pöcsöm az a Michael Moore? És eleve, doku? Kit érdekel? Pedig nem ártana, ha minél több embert. Moore, minden demagógiája és az Üzenetet Népszava-kalapáccsal az ember arcába beleverő stílusa ellenére remek dokumentumfilmrendező, utána megy a témának és nem áll meg,  akkor sem, amikor más már igen. Ilyen volt a Columbine középiskolai lövöldözésről szóló Kóla, puska, sültkrumpli és az ifjabbik Bush elnökségét a földbe döngölő Fahrenheit 9/11, ami nem mellesleg minden idők legnagyobb bevételt hozó dokumentumfilmje és a Cannes-i Aranypálma nyertese is. És most itt van a Fahrenheit 11/9. 

Hirdetés

A téma természetesen az USA, azon belül is Trump elnöksége, ami alatt az ország, mondja Moore végzetesen kettészakadt, és amivel szerinte már nem nagyon lehet mit kezdeni, legalábbis erre utal, hogy az előzetes végén Trumpot az USA legutolsó elnökeként aposztrofálják. Mert ugye vagy megszűnik a demokrácia de végleg, vagy nem lesz ország, aminek elnöke lehet, mert kirobbantja az atomháborút. A filmet az amerikai mozik szeptember 21-én mutatják be.

Forrás: http://index.hu/kultur/cinematrix/2018/08/10/elozetest_kapott_michael_moore_uj_dokumentumfilmje/

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Dózsa László rendezőként lerugdosta volna a földön fekvő politikusokat a színpadról

Dózsa László rendezőként lerugdosta volna a földön fekvő politikusokat a színpadról

A Fidesz Facebook-hadseregéhez sorolt ELÉG csoport a Facebookon terjeszt egy videót arról, ami az MTVA …