2019. február 23., szombatMa Alfréd napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 317,00 Ft | USD: 280,00 Ft | CHF: 280,00 Ft
2019.02.23. Alfréd Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 317,00 Ft | USD: 280,00 Ft | CHF: 280,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Egy Micky egérnél is öregebb Disney-figuráról került elő egy rajzfilm

Hirdetés

Egy Micky egérnél is öregebb Disney-figuráról került elő egy rajzfilm

Elveszettnek hitt ritka rajzfilm, a Walt Disney által rajzolt Oswald, a szerencsés nyúl – Mickey egér elődje – egy kalandja került elő az Aszahi Simbun japán lap közlése szerint.

A legendás Disney-karakter, Mickey egér hétvégén 90 éves lesz, de még mindig bukkannak fel eredeti filmdokumentumok a világ egyik leghíresebb egeréről. A rajzfilm Vatanabe Jaszusi animációtörténész tulajdonában volt, aki évtizedekkel ezelőtt, diákként 500 jenért (1250 forintért) vásárolta meg anélkül, hogy tudott volna annak történelmi jelentőségéről.

Walt Disney csak 26 Oswald-rövidfilmet készített 1927-ben. A nyúl alakja tulajdonképpen Mickey egér hosszú fülű, gomborrú verziója. Amikor Disney 1928-ban elveszítette a figura jogait, kifejlesztette Mickey egér alakját. Vatanabe egy könyvből szerzett tudomást Oswald történetéről és a sorozat hiányzó hét példányáról. Ezután kapcsolatba lépett a japán lappal.

A film egy üldözésről szól: Oswald és barátnője egy kutya autójában egy motoros rendőr elől menekül. Az Aszahi Simbun szerint a rajzfilmben már látható az a Disney-filmekre jellemző alaktorzítás, amellyel a gyors haladást szemléltetik.

Hirdetés

A Neck’n Neck címet viselő rajzfilmepizódot a jövőben a Kobe Planet filmarchívumban őrzik.

Legutóbb 2015-ben fedeztek fel több Oswald-tekercset, az eredeti Walt Disney-animációkra a Brit Filmintézet archívumában bukkantak rá.

Az alábbi Oswald-animáció egy korábban felfedezett darab:

Forrás:
http://hvg.hu/kultura/20181115_Rajzfilm_kerult_elo_Mickey_eger_felmenojerol#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Meghalt az Ének az esőben rendezője

94 éves korában meghalt Stanley Donen, több musical, köztük az Ének az esőben rendezője, írja …