2019. június 20., csütörtökMa Rafael napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 324,00 Ft | USD: 287,00 Ft | CHF: 290,00 Ft
2019.06.20. Rafael Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 324,00 Ft | USD: 287,00 Ft | CHF: 290,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Dwayne Johnson lenyomja a gőzgépet is

Hirdetés

Dwayne Johnson lenyomja a gőzgépet is

Dwayne Johnson játssza a Netflix filmjében John Henryt, a legendás amerikai mesealakot. Johson az Instáján tette közzé a film első teaserét, hozzáfűzve, hogy gyerekkora óta a vérében van John Henry ereje, kitartása, méltósága, büszkesége, az apja ugyanis minden este elénekelte neki a mesehősről szóló dalt. Azt is hozzátette, hogy a filmet a Jumanji: Vár a dzsungel rendezőjével, Jake Kasdannel készítették.  

John Henry alakja a magyaroknak nem sokat mond, de Amerikában mindenki ismeri a történtét, aminek egyébként több különféle változata terjedt el. Közös bennük, hogy John Henry az erő és a hősiesség szimbóluma, a fekete munkás, aki szembeszállt a gépekkel.

Hirdetés

A legenda szerint az egykori rabszolga a kelet-nyugati vasút építésén dolgozott, amikor megjelentek az első gőzhajtású munkagépek. Henry, hogy megmentse a saját és a társai munkáját, be akarta bizonyítani, hogy az ember jobb munkaerő, mint egy gép. Ezért versenyre kelt egy gőzhajtású géppel, hogy melyikük tud ugyanannyi idő alatt hosszabb alagutat fúrni egy sziklába. Henry nyert, de a győzelem után holtan esett össze.

Hogy hogy lesz ebből a sztoriból kétórás játékfilm, azt kicsit nehéz elképzelni. Mindenesetre az a terv, hogy a Netflix az amerikai folklór más hőseiről is filmeket készít nagy hollywoodi sztárok főszereplésével. 

A John Henry and the Statesman premierdátuma egyelőre nem ismert. 

Ne maradjon le semmiről!

Nincs másik valóság, nincs másik Index.
Támogasd a fennmaradásunkat!

https://index.hu/tamogatas

Forrás:
https://index.hu/kultur/cinematrix/2018/10/11/john_henry_dwayne_johnson_trailer_netflix/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Elindult a Fishing on Orfű, ismét teltházzal és dupla Lovasival

Elindult a Fishing on Orfű, ismét teltházzal és dupla Lovasival

Tizenkettedik alkalommal rendezték meg idén a Fishing on Orfűt, a tegnapi nyitónap az időjárás miatt …