2019. június 25., keddMa Vilmos napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 324,00 Ft | USD: 284,00 Ft | CHF: 291,00 Ft
2019.06.25. Vilmos Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 324,00 Ft | USD: 284,00 Ft | CHF: 291,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Budapestre jön a Breaking Bad zenei főszerkesztője

Hirdetés

Budapestre jön a Breaking Bad zenei főszerkesztője

Jó, a music supervision nem teljesen az, mármint szerkesztés, illetve annál sokkal több, de nagyjából ráhúzható a tevékenységre, amiről tavaly a Stranger Things című Netflix-sorozat music supervisorja, Nora Felder ezt mondta az Indexnek:

A music supervison a mozgóképekhez párosított zene felügyeletét, rendezését jelenti. Sokan azt hiszik, annyiból áll, hogy a zenei aláfestés nélküli jelenetekhez zenéket válogatok, de ennél sokkal több: az olyan egyszerű feladatoktól, mint kitalálni, egy adott jelenetben a szereplő mit fog dúdolni, az olyan bonyolultakig, mint megtalálni egy bizonyos templomi kórust, és eldönteni, mit fognak énekelni.

Szóval erről van szó. Szép, izgalmas szakma, a Budapest Showcase Hub fesztivál (BUSH) a Filmalap Fast Foward programjával együttműködésben pedig a tavalyi évhez hasonlóan idén is elhozza a szakma egyik kiemelkedő alakját, Thomas Golubicot, aki a Breaking Bad music supervisorja volt, és Balázs Ádámmal, az Oscar-díjas Mindenki valamint a Testről és lélekről című filmek magyar zeneszerzőjével tart közös előadást és workshopot rendezőknek, producereknek és zeneszerzőknek november 15-én és 16-án a Brody Studiosban. 

Hirdetés

Thomas Golubic

Golubic a music supervisorkodás mellett DJ is és Grammy-díjra jelölt lemezproducer. A Breaking Bad mellett dolgozott a Walking Dead és a Sírhant művek zenéjén, és ő volt az, aki felhasználta Sia Breathe Me című dalát a Sírhant művek zárójelenetében – ezt a mai napig az egyik legemlékezetesebb zenei betétnek tartják, radásul ez indította be Sia karrierjét Amerikában.

A BUSH a régió legnagyobb zenei showcase fesztiválja, koncertekkel (november 15-17. között 14 ország 30 zenekara lép fel) és szakmai programokkal (előadások a koncertszervezésről, a finanszírozási kérdésekről, rövid képzések, workshopok). Golubic például tart egy workshopot rendezőknek és producereknek, ezen filmes projektjeikről és az ahhoz készülő zene válogatásról lesz szó. Akit érdekel a dolog, regisztráljon. A  workshop második napjára zeneszerzőket várnak, itt Balázs Ádámmal együtt azt mutatják be, hogyan hat a zene egy-egy filmjelenet hangulatára, illetve ezen keresztül a nézőre. 

Forrás:
https://index.hu/kultur/zene/2018/10/12/budapestre_jon_a_breaking_bad_zenei_foszerkesztoje/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Tévésorozatot csinálnának A partból

Tévésorozatot csinálnának A partból

Jövőre lesz 20 éve, hogy megjelent A part című film Leonardo DiCaprio főszereplésével és a …