2019. április 21., vasárnapMa Konrád napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 320,00 Ft | USD: 284,00 Ft | CHF: 281,00 Ft
2019.04.21. Konrád Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 320,00 Ft | USD: 284,00 Ft | CHF: 281,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Budapesten is zaklathatta egy beosztottját Harvey Weinstein

Hirdetés

Budapesten is zaklathatta egy beosztottját Harvey Weinstein

A Marco Polo című sorozat volt producere, Alexandra Canosa – száz másik nő után – szintén szexuális zaklatással és nemi erőszakkal vádolta meg Harvey Weinsteint. Canosa azt állítja, nyolc alkalommal zaklatta őt szexuálisan, erőszakolta meg vagy kényszerítette szexuális tevékenységre a producer, amikor a Weinstein Companynak dolgozott, és további alkalmakon bántalmazta fizikailag, vagy alázta meg verbálisan.

Az erről szóló vádirat egyik állítása a következő: “2015. június 24-én Harvey Weinstein szobájában, Magyarországon, Budapesten, a Four Seasons Hotelben Harvey Weinstein tettlegesen és verbálisan bántalmazta a sértettet”. Ekkor forgatták Magyarországon a Marco Polo egyes részeit.

Az irat többi részében újra a már ismert elemek jelennek meg: Weinstein egyrészt kettesben, zárt ajtók mögé szervezte “szakmai megbeszéléseit”, ahol rávetette magát az áldozatára, és különféle módon zaklatta szexuálisan, vagy több esetben meg is erőszakolta az egyértelműen tiltakozó nőt. Emellett azzal fenyegette, hogy ha ellenáll, elveszíti munkáját, a beleegyezésért előnyöket ajánlott, illetve megfenyegette őt, hogy nehogy bárkinek is beszéljen arról, ami történt.

Hirdetés

Canosa több más személyt is beperelt – köztük Harvey Weinstein öccsét, Bob Weinsteint is -, mondván, azok nem tettek semmit, hogy megakadályozzák a producert abban, amit folyamatosan elkövetett. És beperelte a Weinstein Company-t is, arra hivatkozva, hogy végig tudták, mi történik, de mégsem tettek semmit.

Ne maradjon le semmiről!

Forrás: https://index.hu/kultur/2018/05/02/budapesten_is_zaklathatta_egy_beosztottjat_harvey_weinstein/

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Etikátlan lett volna, ha nem reagálok egy nő szenvedésére

Etikátlan lett volna, ha nem reagálok egy nő szenvedésére

Végre a magyar mozikba kerül az Egy nő fogságban című, szívszorító, kőkemény, de kötelező dokumentumfilm, …