2020. május 25., hétfőMa Eszter napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 349,00 Ft | USD: 320,00 Ft | CHF: 329,00 Ft
2020.05.25. Eszter Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 349,00 Ft | USD: 320,00 Ft | CHF: 329,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Bombera Krisztina: Egészségesebb országokban következménye van az oknyomozó munkának

Hirdetés

Bombera Krisztina: Egészségesebb országokban következménye van az oknyomozó munkának

A novemberben kezdődő Verzió dokumentumfilmes szemle idei felhozatalából három filmet ajánl Bombera Krisztina és Mautner Zsófi.

Előbbi a Novaya címűt, amely a Novaja Gazetáról, a több mint hatvan rangos díjat és háromszori Nobel-díj jelölést elnyerő orosz folyóiratról szól. A lap 2000 óta hat munkatársát vesztette el, olyan újságírókat, akik hajthatatlanul keresték a kellemetlen igazságot. A film lehetőséget nyújt arra, hogy megfigyeljük kollégáik és utódaik mindennapi munkáját.

Bombera Krisztina az ajánló videójában elmondja, hogy számára a dokumentumfilm a “filmes szakmában ugyanúgy a korona, mint az újságírásban az oknyomozó újságírás. Egy olyan világban, ami tele van hamis hírekkel, álhírekkel és fizetett propagandával, és az emberek nem tudják, hogy kinek higgyenek és mit higgyenek, és mit ne, az oknyomozó újságírás a józanság talaján áll.” Hozzáteszi azt is, hogy az egészségesebb országokban következménye van az újságírók oknyomozó munkájának, az egészségtelenebbül működő országokban viszont nem marad más eszköz, mint dokumentálni az igazságtalanságokat a jövő számára.

Mautner Zsófi a Fair Traderst ajánlja, amely három emberről szól, akik fenntartható gazdálkodásba kezdenek, és új utat törnek a fenntartható gyapottermesztés, a hulladékmentes divat és a biogazdálkodás területein, tisztességes munkakörülményeket teremtve, és megküzdve a biotermesztés és a költséghatékonyság hátulütőivel a szabadpiacon belül.

Hirdetés

A gasztroblogger a Wagner és a paradicsomok című filmet is biztosan meg fogja nézni, ez pedig “egy őrült görög paradicsomkereskedőről szól, aki klasszikus zenét játszik a paradicsomainak”.

Forrás:
http://hvg.hu/kultura/20191017_Bombera_Krisztina_Egeszsegesebb_orszagokban_kovetkezmenye_van_az_oknyomozo_munkanak#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Hatalmas új parlamentet építene India, de a világ egyik leghíresebb szobrásza szerint ez barbárság

Hatalmas új parlamentet építene India, de a világ egyik leghíresebb szobrásza szerint ez barbárság

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik, És vannak, akik az Indexet olvassák. Támogass te is! Modi, …