2019. március 26., keddMa Irén napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 316,00 Ft | USD: 279,00 Ft | CHF: 281,00 Ft
2019.03.26. Irén Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 316,00 Ft | USD: 279,00 Ft | CHF: 281,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Be akarta olvasztani az Emmi a Budapest Kortárstánc Főiskolát az állami egyetembe

Hirdetés

Be akarta olvasztani az Emmi a Budapest Kortárstánc Főiskolát az állami egyetembe

Korábban már írtunk arról, hogy a Budapest Kortárstánc Főiskola súlyos anyagi problémái miatt megszünteti a képzéseit, emiatt többen tiltakoztak is.

Az intézményt 1979-ben alapították és 2004-ben nyert főiskola rangot, Angelus Iván rektor az RTL Klubnak azt mondta, ellehetetlenítették az intézmény működését, mert míg 2005-ben kaptak állami támogatást 15 fő képzésáre, addig fokozatosan ez a szám mára nullára csökkent. Angelus azt is elmondta, előbb ígéretet kaptak az Emberi Erőforrások Minisztériumától (Emmmi), hogy kaphatnak állami normatívát, de egy héttel később kiderült, hogy mégsem.

Az Emmi végül azt ajánlotta fel a főiskolának, hogy olvadjanak be a Magyar Táncművészeti Egyetembe, de ezt nem fogadták el, a rektor szerint ugyanis a függetlenség területén értek el eredményeket, ezért ha betuszkolnák őket egy állami intézménybe, az nem lenne működőképes.

Az Emmi a csatornával csak annyit közölt, hogy a főiskola magánintzémény, így a saját fenntartójának döntési jogköre, ha beszünteti a képzést, a mesterszakon viszont a minisztérium szerint kapnak állami ösztöndíjas helyeket.

Hirdetés

A főiskolán elvileg jövőre indul utoljára képzés kortárs táncművész és kortástánc tanár szakon, ezek a képzések 2021 nyarára fejeződnek be, az intézmény akkor fog bezárni.

Forrás:
http://hvg.hu/kultura/20181207_Be_akarta_olvasztani_az_Emmi_a_Budapest_Kortarstanc_Foiskolat_az_allami_egyetembe#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Rick Astley is koncertezik a Jazzpikniken

Rick Astley is koncertezik a Jazzpikniken

A nyolcvanas évek egyik legfelkapottabb énekese, Rick Astley is fellép majd a paloznaki Jazzpikniken 2019-ben, jelentették be …