2018. december 15., szombatMa Valér napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 323,00 Ft | USD: 286,00 Ft | CHF: 287,00 Ft
2018.12.15. Valér Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 323,00 Ft | USD: 286,00 Ft | CHF: 287,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Amit nem tud elmondani, lefesti Kulka János

Hirdetés

Amit nem tud elmondani, lefesti Kulka János

Augusztus elején az ATV-nek adta első televíziós interjúját Kulka János azután, hogy 2016 áprilisában stroke-ot kapott. A színművész most újra megszólalt, ő és orvosa, Varga Sarolta klinikai logopédus az RTL Klub Portré című műsorában beszélt az állapotáról.

Kulka arról beszélt, hogy minden nap küzdelem számára. “A gondolatok megvannak itt, de megállnak itt” – mondta az interjú egy pontján a fejére, majd a szájára mutatva. Orvosa elmondta: a színész éppen ezért festményekkel próbálja megmutatni mindazt, amit szavakkal csak nehezen, írásban pedig egyáltalán nem tud közölni. Az ilyen betegek – magyarázta Varga – tudatában vannak a körülöttük zajló történéseknek, ám kifejezni nem mindig képesek magukat.

A színész a stroke után főzni is elfelejtett, egyszerűbb ételeket azonban ma már képes elkészíteni, s maga is vásárol be.

Bár a beszéd továbbra is nehéz számára – gyakran toldalékok nélkül mondja ki a szavakat –, így a színpadra egyelőre nem tud visszatérni, Ujj Mészáros Károly filmjében szívesen vállalt szerepet. “Néma szerep, haldoklom, csodálatos!” – mondta.

Hirdetés

Kulka szeretné felhívni a figyelmet a stroke-ra és következményeire, ezért terapeutája segítségével alapítványt készül létrehozni, amely a hozzá hasonló, afáziás betegek gyógyításában segédkezne.

Forrás: http://hvg.hu/kultura/20180903_kulka_janos_rtl_klub_portre_interju_stroke_festes#rss

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Bezárt a Fáma étterem, vagyis nem, vagyis de, csak nem úgy

Bezárt a Fáma étterem, vagyis nem, vagyis de, csak nem úgy

Kedves Vendégeink! A mai naptól egy új Fáma vár titeket Horváth Ákos séf irányítása mellett, …