2019. március 19., keddMa József napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 314,00 Ft | USD: 276,00 Ft | CHF: 276,00 Ft
2019.03.19. József Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 314,00 Ft | USD: 276,00 Ft | CHF: 276,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Amit nem tud elmondani, lefesti Kulka János

Hirdetés

Amit nem tud elmondani, lefesti Kulka János

Augusztus elején az ATV-nek adta első televíziós interjúját Kulka János azután, hogy 2016 áprilisában stroke-ot kapott. A színművész most újra megszólalt, ő és orvosa, Varga Sarolta klinikai logopédus az RTL Klub Portré című műsorában beszélt az állapotáról.

Kulka arról beszélt, hogy minden nap küzdelem számára. “A gondolatok megvannak itt, de megállnak itt” – mondta az interjú egy pontján a fejére, majd a szájára mutatva. Orvosa elmondta: a színész éppen ezért festményekkel próbálja megmutatni mindazt, amit szavakkal csak nehezen, írásban pedig egyáltalán nem tud közölni. Az ilyen betegek – magyarázta Varga – tudatában vannak a körülöttük zajló történéseknek, ám kifejezni nem mindig képesek magukat.

A színész a stroke után főzni is elfelejtett, egyszerűbb ételeket azonban ma már képes elkészíteni, s maga is vásárol be.

Bár a beszéd továbbra is nehéz számára – gyakran toldalékok nélkül mondja ki a szavakat –, így a színpadra egyelőre nem tud visszatérni, Ujj Mészáros Károly filmjében szívesen vállalt szerepet. “Néma szerep, haldoklom, csodálatos!” – mondta.

Hirdetés

Kulka szeretné felhívni a figyelmet a stroke-ra és következményeire, ezért terapeutája segítségével alapítványt készül létrehozni, amely a hozzá hasonló, afáziás betegek gyógyításában segédkezne.

Forrás: http://hvg.hu/kultura/20180903_kulka_janos_rtl_klub_portre_interju_stroke_festes#rss

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Van egy kis problémánk Jázmin hercegnővel az Aladdin új szinkronos előzetesében

Van egy kis problémánk Jázmin hercegnővel az Aladdin új szinkronos előzetesében

Kijött az élőszereplős Aladdin második szinkronos előzetese. Ebben Dzsinni herceggé változtatja Aladdint, legalábbis a ruháit; …