2019. február 24., vasárnapMa Mátyás napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 317,00 Ft | USD: 280,00 Ft | CHF: 280,00 Ft
2019.02.24. Mátyás Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 317,00 Ft | USD: 280,00 Ft | CHF: 280,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / A vasárnap a pihenésé, de ha már a Szigeten van, ezeket ne hagyja ki

Hirdetés

A vasárnap a pihenésé, de ha már a Szigeten van, ezeket ne hagyja ki

A Kaleo nevű izlandi fiúcsapat már 2012-ben megalakult, de a tavalyelőtti év hozta meg nekik az áttörést: a Way Down We Go című számuk iszonyatosan nagyot ment a külföldi és a hazai rádiókban. Két stúdióalbumot rögzítettek, utóbbit, az A/B-t a kritikusok is szerették. A fiatal csapat leginkább folkos, blues-os elemekből építkezik, és alig várjuk már, hogy Jökull Júlíusson a Szigeten is óriásit énekeljen.

A magyar együttesek sem pihennek vasárnap: délután 4 órától a Halott Pénz melegíti be a Nagyszínpad közönségét, a későbbi órákban az Ivan&The Parazol, a Paddy and The Rats, a Péterfy Bori és a Love Band a Telekom Volt fesztiválszínpadon lépnek majd fel.

A Superar Zeneművészeti Program hátrányos helyzetű gyermekeknek biztosít közösségi zeneoktatást ingyen. Idén a Szigettel együttműködve népszerűsítik a programjukat: a mozgalomnak mi is részei lehetünk, este hét órától a Nagyszínpadon sing-along parti lesz, ahol megtapasztalhatjuk, hogyan épít közösséget a zene.

A Karaván sátor igazi interaktív tér a Szigeten. A programok alapját magyarországi és kelet-európai roma zenekarok adják, akik nem csak koncerteket adnak, hanem a hozzájuk kötődő dokumentumfilmeket is bemutatják, valamint jellegzetes ételeiket is megfőzik. Vasárnap a gazdag magyar és roma hagyományokba pillanthatunk be, este héttől lecsót készít a Parno Graszt. Mielőtt fellépnének, a Gipsy Cimbalom Band dob egy nagyot a hangulaton.

Hirdetés

A retró szerelmesei vasárnap nem koncerten, hanem Necc Party-n vehetnek részt: valósággal ömlenek majd a kilencvenes-kétezres évek legnagyobb külföldi és magyar slágerei, hogy ez gáz-e, vagy óriási buli, azt mindenki maga döntse el, de a hangulat garantált.

Forrás: http://hvg.hu/kultura/20180809_A_vasarnap_a_pihenese_de_ha_mar_a_Szigeten_van_ezeket_ne_hagyja_ki#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2018_8_12

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Hétfőn jön Budapestre Nicki Minaj, de a tegnapi koncertje elmaradt

Hétfőn jön Budapestre Nicki Minaj, de a tegnapi koncertje elmaradt

A rapper jelenleg egy európai turnéval járja a koninenst, amely hétfőn Budapestre is elérkezik, ám …