2020. január 28., keddMa Károly, napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 337,00 Ft | USD: 305,00 Ft | CHF: 315,00 Ft
2020.01.28. Károly, Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 337,00 Ft | USD: 305,00 Ft | CHF: 315,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / A színházi tüntetés legjobb beszédét Pintér Béla mondta – videó

Hirdetés

A színházi tüntetés legjobb beszédét Pintér Béla mondta – videó

Néhány ezer ember tüntetett a Madách téren a színházakat érintő törvénymódosítás ellen. A tervezet az eredetihez képest puhult, így például a független színházak állami támogatását nem veszik el. Az este legnagyobb hatású szónoka, Pintér Béla azzal nyitott, írhatta át a vasárnap megírt, indulatos szöveget, a felkiáltójelekből kérdőjelek lettek.

Például:

mégsem mészároltok le bennünket, mégsem vagytok gyilkosok?

Itt az egész beszéd, a videót Facebook-élőből vágtuk ki, ezért gyengébb a képminőség.

Hirdetés

Mácsai Pál egy Örkény egypercest olvasott fel – Az élet értelme címűt -, Sodró Eliza pedig 111 harminc alatti színész nyílt levelét. A Katona József Színház színművésze, Fullajtár Andrea a Gothár-ügyről és annak utóéletéről beszélt.

A tüntetés végén felszólalt Karácsony Gergely főpolgármester, aki örült annak, hogy egy színpadon állhat Pintér Bélával, annak viszont nem, hogy ez azért történik, mert a kormány veszélyezteti a szabadságot. Azt ígérte, kiállnak mindenkiért, a színházak szabadságát megvédik. Szerinte a törvényjavaslat egy diktátum a kormánypárti polgármesterek, színházba járók számára is, ezzel torolta meg a kormány az ellenzéki győzelmet. Karácsony szerint “küzdelmes évek jönnek”, de a mostani harcot félig megnyerték, mert a legszégyenteljesebb passzusok kikerültek a törvényből. A tüntetésről percről percre tudósítottunk, azt itt olvashatja.

Forrás:
http://hvg.hu/kultura/20191209_Pinter_Bela_Megijedtetek_hogy_kipeckelt_szemmel_nezitek_a_pokolban_Balazs_Peter_rendezeseit#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Sorozatokat kaszált el az RTL Klub és a TV2

Sorozatokat kaszált el az RTL Klub és a TV2

Három magyar sorozatból sem készülnek újabb részek a Sorozatwiki szerint. A lap úgy tudja, az …