2019. március 25., hétfőMa Irén napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 315,00 Ft | USD: 279,00 Ft | CHF: 280,00 Ft
2019.03.25. Irén Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 315,00 Ft | USD: 279,00 Ft | CHF: 280,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / A rapperek mindent vihetnek a februári Grammy-gálán

Hirdetés

A rapperek mindent vihetnek a februári Grammy-gálán

A hat legtöbb Grammy-jelölést behúzott előadóból öten rapperek. A sort Kendrick Lamar vezeti nyolc jelöléssel, őt Drake követi héttel, Boi-1da és Brandi Carlile hat jelölést kaptak, Cardi B és Childish Gambino pedig fejenként ötöt.

Lamar a Fekete párduchoz írt betétdalának, az All The Starsnak jó esélye van arra, hogy hivatalosan is ez legyen az év legnagyobb slágere; 2019. február 10-én megkaphatja az év dalának és az év felvételének járól díjakat is. Ezekben a kategóriákban jelölték még Lady Gaga és Bradley Cooper a Csillag születik című filmhez írt közös betétdalát, a Shallow-t, a rapper Cardi B I like it című számát, Drake God’s Planjét és a This is Americát Childish Gambinotól.

A legjobb popelőadók között találjuk Taylor Swiftet, Shawn Mendest és Ariana Grandét. A teljes listát itt tudja megnézni.

A Grammy-díj a világ egyik legfontosabb zenei elismerése. A jelöltekről és a díjazottakról az Amerikai Lemezakadémia 13 ezer tagja dönt, 84 kategóriában adják át a díjat. Idén a fontosabb kategóriákban – legjobb felvétel, az év albuma és az év dala, a legjobb felfedezett – ötről nyolcra emelték a jelöltek számát. Ez annak következménye, hogy a tavalyi Grammy-díjátadót követően heves kritikák érték a lemezakadémiát, a négy fő kategóriában ugyanis alulreprezentáltak voltak a női előadók. Bruno Mars hat Grammy-díjat is vitt különböző kategóriákban a 24K Magic című albumáért és a 86 kategóriában csupán 17 női zenészt díjaztak. Ráadásul Neil Portnow, az akadémia elnöke azt merte mondani, hogy a nőknek emelniük kell a színvonalat, ha előre akarnak haladni a zeneiparban. 

Hirdetés

Akkor a zeneakadémia testületet hozott létre annak feltárására, mi az oka a nemek egyenlőtlenségének, a nőkkel szembeni előítéletnek a zeneiparban. Idén így már a nyolc új felfedezett között hat nő szerepel: H.E.R., Chloe x Halle, Dua Lipa, Margo Price, Bebe Rexha és Jorja Smith. 

A 2019-es Grammy-díj jelöltjeinek listáját már szerdán be kellett volna jelenteni, Georg H. Bush egykori amerikai elnök búcsúztatója miatt azonban elhalasztották.

Még több kultúra a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

Forrás:
http://hvg.hu/kultura/20181207_Lady_Gaga_Kendrick_Lamar_Grammy_dij_Drake_Grammy_gala#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Barbra Streisand nem is úgy gondolta, hogy oké molesztálni

Ahogy sejteni lehetett, máris jött a kötelező “nem is úgy gondoltam” bocsánatkérés Barbra Streisandtől, miután …