2019. május 20., hétfőMa Bernát, Felícia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 326,00 Ft | USD: 292,00 Ft | CHF: 289,00 Ft
2019.05.20. Bernát, Felícia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 326,00 Ft | USD: 292,00 Ft | CHF: 289,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / A magok megtermékenyítésétől a totális káoszig

Hirdetés

A magok megtermékenyítésétől a totális káoszig

Amíg a Tool folyamatosan szívatja saját közönségét, és a legfőbb aktivitása kimerül abban, hogy néha kiposztol valamit, ami utal arra, hogy talán csinálnak valamit, amiből talán lemez is lesz egyszer, addig a szintén grunge-os alapokat, és a Tool zenei eszköztárából is merítő magyar Angertea kijött egy bomba klippel, ami a tavaly kiadott Snakes in Blossom lemezük leginkább grunge-os dalához, a Seeds of Hellhez forgattak. 

A klip Lóránt Demeter rendezte, és ez a zenekar első animációs klipje, ami annyira jól sikerült, hogy bár most nálunk látható először, a videót már be is válogatták a Nottingham International Microfilm Festivalra, és az októberben Kínában megrendezendő Ningbo Microfilm Festivalra is. Mindkét helyen indul a hivatalos versenyprogramban. 

A zenekar teljes szabad kezet adott a rendezőnek, aki elmondta, hogy a dal címéből indult ki, így egy ciklus körbeérése látható a klipben. “A videó elején a magok megtermékenyítik a földet, növények és mindenféle lények kelnek életre, de hamar túlburjánzik a növekedés és káosszá válik, végül a magok visszaszívják az energiát, minden leépül és kezdődhet újra a ciklus.”

Hirdetés

A klip kézi rajzzal készült, ami számítógéppel lett megmozgatva. “Gyakorlatilag sík rétegek vannak egymáshoz képest eltolva térben, amitől 3D hatású lesz egy alapvetően 2D-s lapokból összerakott kép.”

A zenekar már javában készíti a következő lemezét, egy akusztikus albumot, ami jövőre fog megjelenni, és még idén várható a harmadik klip is a tavalyi lemezről. 

Ne maradjon le semmiről!

Forrás: http://index.hu/kultur/zene/2017/10/11/angertea_videoklip_premier_magyar_zene_lorant_demeter/

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Bud Spencer-kiállítás nyílik Nápolyban

Bud Spencer-kiállítás nyílik Nápolyban

Szeptemberben kiállítással tisztelegnek Bud Spencer emléke előtt a nápolyi Museo Panban, írja a hétfői Bors. A 2016 …