2019. augusztus 26., hétfőMa Izsó napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 328,00 Ft | USD: 296,00 Ft | CHF: 300,00 Ft
2019.08.26. Izsó Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 328,00 Ft | USD: 296,00 Ft | CHF: 300,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / A legnagyobb győztes el sem ment a Grammyre

Hirdetés

A legnagyobb győztes el sem ment a Grammyre

Hiába nyert négy Grammyt is Donald Glover, vagyis Childish Gambino a This is America című dallal, az előadó nem vállalt a gálán fellépést, és el sem ment átvenni a díjait. Drake-et lekeverték, amikor a Grammyt kritizálta, Cardi B pedig elsírta magát, amikor első nőként nyerte meg a legjobb rapalbumért járó szobrot. Így jobb híján Lady Gaga örülhetett nagyon, akinek elég jól jött a Csillag születik című film és annak zenéi az idei sikerhez. Itt vannak a győztesek a 2019-es Grammy legfontosabb kategóriáiból.

A legjobb szóló popénekes teljesítmény

Joanne (Where Do You Think You’re Goin’?) — Lady Gaga

Hirdetés

A legjobb popalbum

Sweetener — Ariana Grande

A legjobb alternatív album

Colors — Beck

A legjobb videóklip

This Is America — Childish Gambino

Kevesen gondolták, hogy Ariana Grande megnyeri a legjobb popalbumért járó Grammyt azok után, hogy nem kis balhé közepette lemondta a Grammy-fellépését, amiért a szervezők bele akartak szólni, melyik dalt adja elő. Az énekesnő el sem ment az eseményre, és ez azt jelentette, hogy élete első Grammy-díját nem vette át a helyszínen. Grande esélyes volt a legjobb szóló popénekes kategóriában is, de itt végül Lady Gaga nyert egy tavaly januári dallal. Az alternatív zenei kategóriáért járó díjat sem vette át a helyszínen a győztes (egyébként ez volt Beck hatodik Grammy-díja), viszont a Colors megnyerte a legjobb hangmérnöki munkáért járó díjat, és a lemezen dolgozó Emily Lazar lett az első nő, aki ebben a kategóriában díjat nyert. Videóklip kategóriában pedig nem is lehetett kérdés, hogy az elmúlt évek egyik legerősebb videójával nyer Childish Gambino.

A legjobb metálzenei teljesítmény

Electric Messiah — High on Fire

A legjobb rockzenei teljesítmény

When Bad Does Good — Chris Cornell

A legjobb rockdal

Masseduction — St. Vincent

A legjobb rockalbum

From the Fires — Greta Van Fleet

Hosszú évek óta egyre jelentéktelenebb a rockzenei kategória, és ezen az sem segít semmit, hogy például a High on Fire 21 év után kapott először Grammy-díjat, vagy az, hogy a legjobb rockalbumot most nem egy veterán zenekar, vagy a sokadik lemezét készítő együttes kapta, hanem egy viszonylag új formáció. Az más kérdés, hogy a Greta Van Fleet eddigi teljes pályája semmi másról nem szólt, csak a Led Zeppelin koppintásáról, amit hiába tagad az egész zenekar következetesen, igazából senki sem akar hinni nekik. Ami még említésre méltó, hogy egy díjjal megemlékeztek a két éve öngyilkosságot elkövető Chris Cornellre is, akinek a díját a gyermekei vették át.

A legjobb popduó vagy -együttes teljesítmény

Shallow — Lady Gaga és Bradley Cooper

Az év dala

This Is America — Childish Gambino

A legjobb rapdal

God’s Plan  — Drake

A legjobb rapalbum

Invasion of Privacy  — Cardi B

A főműsoridős díjak kiosztása már annyira nem ment olyan zökkenőmentesen, mint a korábbiak. Most először lett az év dala egy rapszám, azonban Donald Glover, vagyis Childish Gambino el sem ment átvenni a díjat. Később Drake csinált egy kisebb balhét azzal, hogy a legjobb rapdalért járó díjat olyan szöveggel vette át, hogy igazából semmi szükség a Grammyre, hiszen már az óriási dolog, ha az emberek éneklik a számaidat és jegyet vesznek a fellépésedre. A Grammyt 2017-ben bojkottáló Drake azonban nem tudta ennél jobban kifejteni a véleményét, mert élő adásban egész egyszerűen lekeverték a hangját és reklámot raktak be.

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Már csak a kenyér miatt is megéri Szegeden halászlevet enni

Már csak a kenyér miatt is megéri Szegeden halászlevet enni

Az adományok révén elkezdhettük fejleszteni az élő közvetítéseink technikáját. Támogass te is! Mi az, ami …