2020. március 28., szombatMa Gedeon napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 354,00 Ft | USD: 322,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
2020.03.28. Gedeon Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 354,00 Ft | USD: 322,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / A Fazekas tanárai is tiltakoznak a NAT ellen

Hirdetés

A Fazekas tanárai is tiltakoznak a NAT ellen

Az iskolai rangsorokat rendre megnyerő Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium tanárai és dolgozói is tiltakoznak az új Nemzeti alaptanterv bevezetése ellen. Csatlakoznak korábban megszólaló tantestületekhez, pedagógus kollégáikhoz; kiállnak az oktatás szabadsága: a diákok és tanárok, a tanulás és a tanítás szabadsága mellett.

„Elutasítjuk többek között a szakmai egyeztetések hiányát, a természet- és társadalomtudományi oktatás ellehetetlenítését, az oktatásban részt vevők terheinek növelését. Nem tudjuk elfogadni továbbá a tanárok szellemi szabadságának, a diákok igényeinek, valamint a 21. század kihívásainak tudatos semmibe vételét” – írják.

Hétvégén más iskolák, többek között a Szegedi Tudományegyetem Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola magyar nyelv és irodalom gimnáziumi munkaközössége, és a budapesti Berzsenyi Dániel Gimnázium tantestületének tanárai is közleményt adtak ki arról, hogy csatlakoznak a tiltakozókhoz (a korábbi tiltakozókat itt gyűjtöttük össze).  

A NAT 2020 Nem petíciót hétfőn 15 óráig csaknem húszezren, az ellenpetíciót, a NAT 2020 Igent több mint 17 ezren írták alá. Előbbi a NAT a Magyartanárok Egyesülete részletes szakmai bírálatát idézi, és kéri erre hivatkozva a NAT-ot elutasítók aláírásait, utóbbi szakmai érveket nem sorol, csak nagyjából ahhoz kéri az aláírásokat, hogy „támogatom, hogy a gyerekeket hazaszeretetre kell nevelni”.

Hirdetés

Forrás:
http://hvg.hu/elet/20200217_A_Fazekas_tanarai_is_tiltakoznak_a_NAT_ellen#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Musical készül arról, hogy hogyan készült A cápa című film

Musical készül arról, hogy hogyan készült A cápa című film

A New Jersey-e Paper Mill Theater valószínűleg legkülönlegesebb bemutatója a következő színházi szezonban kétségkívül a …