2019. március 23., szombatMa Emőke napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 315,00 Ft | USD: 279,00 Ft | CHF: 280,00 Ft
2019.03.23. Emőke Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 315,00 Ft | USD: 279,00 Ft | CHF: 280,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / A budapesti Bauhaus házakat nyitná meg jövőre a Budapest100

Hirdetés

A budapesti Bauhaus házakat nyitná meg jövőre a Budapest100

Jövőre a budapesti Bauhaus-stílusú házakkal fog foglalkozni a Kortárs Építészeti Központ Budapest100 nevű rendezvénye.

A rendezvényt május első hétvégéjén jövőre 9. alkalommal fogják megrendezni, és bár eredetileg a mindig éppen százéves házakat nyitották meg a nagyközönség előtt két napra, és oda szerveztek programokat, az elmúlt években – főleg mert a száz évvel ezelőtti első világháború miatt kevés ingatlan épült – tematikus hétvégékkel jelentkeztek: két éve a Nagykörút, tavaly a rakpartok, idén pedig a terek voltak a témái a rendezvénynek.

A Budapest100 honlapján most az olvasható, hogy mivel 2019-ben épp száz éve nyitotta meg kapuját a XX. század legnagyobb hatású művészeti iskolája, a németországi Bauhaus, ezért a Bauhaus alapításának 100. évfordulója alkalmából a Budapest100 rendezvény is a Bauhaus nyomába ered, hogy bemutassa város- és gondolkodásformáló hatását.

A cél az, hogy mélyebben megismerjük Budapest korai modern építészetét: az 1920-as évektől az 1940-es évekig tartó periódus épületei máig izgalmasak, a modern magyar építészet és formatervezés történetében ugyanis a Bauhaus a leginkább meghatározó külföldi intézmény, átformálta a modern ember fogalmait a szépről, a hasznosról és a jóról, így érthető módon számos nyelvben, így a magyarban is stílusnévvé vált.

Hirdetés

A 2019. május 4-5-i hétvégén így a Bauhaus stílusában épült házakat próbálják majd megnyitni a szervezők a lakók segítségével.

Forrás:
http://hvg.hu/kultura/20181207_A_budapesti_Bauhaus_hazakat_nyitna_meg_jovore_a_Budapest100#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Megvan a fideszes médiabirodalom új feje

Megvan a fideszes médiabirodalom új feje

Szánthó Miklós, a kormányközeli Alapjogokért Központ igazgatója váltja a korábban lemondása kényszerült Varga István kuratóriumi …