2019. április 19., péntekMa Emma napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 320,00 Ft | USD: 284,00 Ft | CHF: 281,00 Ft
2019.04.19. Emma Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 320,00 Ft | USD: 284,00 Ft | CHF: 281,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / A bíróság elítélte a Médiahatóságot a TV2 Orbán-riportja miatt

Hirdetés

A bíróság elítélte a Médiahatóságot a TV2 Orbán-riportja miatt

Meg kell semmisítenie a határozatát és új eljárást kell kezdeményeznie a Médiahatóságnak, miután Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság felülbírta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság egy korábbi döntését. Az elmúlt években a kormány médiaterjeszkedésében asszisztáló NMHH egy Tények-anyaggal kapcsolatban döntött úgy, hogy megvalósult a kiegyensúlyozott tájékoztatás. A gond csak az, hogy az Európai Parlament MSZP-s képviselője, Ujhelyi István egészen a bíróságig ment az ügyben. 

Eredetileg annyi történt, hogy a Tények a Sargentini-jelentés megszavazásáról olyan anyagot készített a TV2-n, amely gyakorlatilag kimerítette a pártpropaganda fogalmát. A magyar kormányt elítélő határozat elfogadásáról a Tények riportjában kizárólag fideszes politikusok szólaltak fel, Orbán Viktort hősként állították be, miközben egyetlen egy ellenzéki vélemény sem jelent meg az adásban azon kívül, hogy bemondták, hogy Ujhelyi mire szavazott az EP-ben.

A bíróság pedig most kimondta, hogy az “Orbánt éltetik Európa-szerte” című tudósítás nem tájékoztatta kiegyensúlyozottan a közönséget, és ezt határozatban kell megerősíteniük 15 napon belül. Ujhelyi az őt képviselő ügyvéddel videót is készítetett a döntés után, ebből kiderül, hogy Ujhelyi szerint

Hirdetés

a bíróság állást foglalt azzal kapcsolatban, hogy egy normális demokráciában fent lehet-e tartani egy Tényekhez hasonló hazugsággyárat a Médiahatóság segítségével.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!

Forrás:
https://index.hu/kultur/media/2019/01/14/a_birosag_elitelte_a_mediahatosagot_a_tv2_orban-riportja_miatt/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Érthetetlenül hosszú előzetest kapott a Halálos iramban spinoff

Érthetetlenül hosszú előzetest kapott a Halálos iramban spinoff

Új előzetest kapott a Halálos iramban: Hobbs & Shaw. Az érthetetlenül hosszú, három és fél …