2019. július 23., keddMa Lenke napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 324,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 295,00 Ft
2019.07.23. Lenke Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 324,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 295,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / WSJ: Trump közvetlenül is benne volt a viszonyai eltussolásában

Hirdetés

WSJ: Trump közvetlenül is benne volt a viszonyai eltussolásában

Bár eddig folyamatosan tagadta, most már bizonyíték is van arra, hogy Donald Trump amerikai elnök a 2016-ös elnökválasztási kampány alatt közvetlen szerepet játszott annak a két nőnek az elhallgattatásában, akikkel állítólag viszonya volt, és ezzel megsértette a kampányfinanszírozási törvényt – írja a Wall Street Journal.

A Trump bizalmas ügyeit korábban intéző ügyvéd, Michael Cohen augusztusban azt állította, hogy Trump a kampány során utasította őt arra, hogy a választások befolyásolása érdekében fizessen a két nő hallgatásáért. Egyikük a Stormy Daniels művésznéven ismert Stephanie Clifford pornószínésznő, akinek 130 ezer dollárt fizetett. A másik esett bonyolultabb volt: az ügyvéd megvásárolta egy laptól Karen McDougal Playboy-modell történetét, majd a sztorit elsüllyesztette a fiókban. (Erről a megbízatásáról titkos hangfelvételt is készített.) Az elnök folyamatosan tagadta, hogy minderre kampánypénzt fordított volna, illetve hogy közvetlen szerepe lett volna a ki- és lefizetésekben.

A WSJ viszont bírósági és céges dokumentumok, illetve több tucat interjú alapján azt állítja, manhattani szövetségi nyomozók bizonyítékhoz jutottak arról, hogy Trumpnak közvetlenül is köze volt mindkét ügyhöz, a két nő elhallgattatására tett erőfeszítések minden lépésében maga is részt vett, telefonon és személyes találkozókon irányította a végrehajtással megbízott Cohent, és mindezzel menet közben megsértette az amerikai kampányfinanszírozási törvényt. A lap szerint Trumpékat segítette David Pecker médiavezér, a National Enquirer nevű bulvárlap tulajdonosa is, aki segített a későbbi elnökre nézve kínos egyik történet jogainak megszerzésében és elsüllyesztésében – írja a Business Insider.

Hirdetés

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha
még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is
olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet
az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2018/11/09/wsj_trump_kozvetlenul_is_benne_volt_a_viszonyai_eltussolasaban/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Puerto Ricóban továbbra is válságos a helyzet a kormányzó kiszivárgott chatbeszélgetései után

Az adományok révén eddig 1491 percnyi podcastet gyártottunk az elmúlt fél évben. Támogass te is! …