2019. november 14., csütörtökMa Aliz napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 333,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 307,00 Ft
2019.11.14. Aliz Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 333,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 307,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Villant a kard, a nyaklánc, és megkezdődött a gyönyörű harmónia korszaka

Hirdetés

Villant a kard, a nyaklánc, és megkezdődött a gyönyörű harmónia korszaka

Elfoglalta trónját Naruhito császár. A japán császári palotában tartott ceremónián 190 országból és nemzetközi szervezetből mintegy kétezer rangos vendég, külföldi uralkodó és közjogi méltóság vett részt, köztük Áder János köztársasági elnök – írja az MTI.

Hirdetés

„Trónra léptem az alkotmánnyal és a császári házra vonatkozó törvénnyel összhangban. (…) Esküszöm, hogy az alkotmány szerint fogok cselekedni, és teljesíteni fogom kötelességemet az állam és a japán nép egységét jelképezve – mondta az új japán császár. Aki őszintén reméli,

hogy népünk bölcsessége és kitartó erőfeszítései révén országunk tovább fog fejlődni, és hozzájárul a barátság és a béke megteremtéséhez a nemzetközi közösségben, és az emberiség boldogulásához és jólétéhez.

Naruhito a hatalmas – 6,5 méter magas, 8 tonnás – pavilonszerű krizantémtrónról, a Takamikuráról mondta el a trónfoglaló beszédét. Az új császár az ezeréves hagyományt követve a 19. században készült sötét-narancssárga öltözéket és fejdíszt viselte, amelyet csak a császárok vehetnek fel különleges alkalmakkor. A ceremónia alatt mellette ült  Maszako császárné is, egy valamivel kisebb trónon.

Az Európában megszokott hagyományoktól eltérően a császárt japánban nem megkoronázzák, hanem bemutatják a császári család napistenségtől örökölt tárgyait, egy kardot és egy nyakláncot. A trónra lépési ceremónia előtt a császári pár felkeresett három, a palotán belüli szentélyt.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2019/10/22/japan_csaszar_naruhito_tronra_lep/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Mintha tűzgolyók robbantak volna a levegőben

Mintha tűzgolyók robbantak volna a levegőben

Az igazság ismerete nélkül nem lehet jó döntéseket hozni. Ez a lehetőség mindenkinek jár. Támogass …