2019. július 23., keddMa Lenke napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 324,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 295,00 Ft
2019.07.23. Lenke Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 324,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 295,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Világháborús centenárium: Trump a rossz idő miatt nem ment el egy koszorúzásra

Hirdetés

Világháborús centenárium: Trump a rossz idő miatt nem ment el egy koszorúzásra

A rossz idő miatt lemondta a koszorúzást az észak-franciaországi belleau-i erdő amerikai katonai temetőjében Donald Trump – közölte a Fehér Ház. Az elnök és felesége az első világháborút lezáró fegyverszüneti egyezmény centenáriumi ünnepségeire érkezett Franciaországba, de úgy tűnik, esőre nem számított. Francia sajtóértesülések szerint Trump azért mondta le a rendezvényt, mert helikoptere a rossz időjárási viszonyok miatt nem tudott felszállni.

Az elnök szombat délelőtt a tervezettnél hosszabb, mintegy háromórás megbeszélést folytatott az elnöki hivatalban Emmanuel Macron francia államfővel. A találkozót követő ebéden a két ország vezetőjének házastársai, Melania Trump és Brigitte Macron is részt vettek.

A megemlékezés egyik legfőbb eseménye vasárnap délelőtt a párizsi Diadalív alatti főhajtás lesz, amelyet követően Angela Merkel német kancellár, António Guterres ENSZ-főtitkár és a francia elnök együtt fogják megnyitni a Béke Párizsi Fóruma elnevezésű háromnapos rendezvényt, de azon Donald Trump nem kíván részt venni.

Melania egyébként felkészült az esős időre, így neki nem kellett volna attól sem tartania, hogy esetleg megázik: a first lady ugyanis az America Online szerint egy 2.695 dolláros Burberry esőkabátban és egy pár 1.400 dolláros csizmában kelt útra.

Hirdetés

Forrás:
http://hvg.hu/vilag/20181110_Vilaghaborus_centenarium_Trump_a_rossz_ido_miatt_nem_ment_el_egy_koszoruzasra#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Puerto Ricóban továbbra is válságos a helyzet a kormányzó kiszivárgott chatbeszélgetései után

Az adományok révén eddig 1491 percnyi podcastet gyártottunk az elmúlt fél évben. Támogass te is! …