2020. augusztus 12., szerdaMa Klára napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 345,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 321,00 Ft
2020.08.12. Klára Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 345,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 321,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Tüntetők és rendőrök csaptak össze Teheránban a második demonstráláson

Tüntetők és rendőrök csaptak össze Teheránban a második demonstráláson

Újabb tüntetés volt vasárnap Teheránban a szerdán lelőtt ukrán utasszállító repülőgép miatt, ami egy idő után elfajult, a demonstrálók a rendőrökkel csaptak össze, írja a Bloomberg.

Több ezer tüntető gyűlt össze az iráni főváros nyugati részén, pár százan pedig két egyetem előtt követelték, hogy mondjon le minden tisztségviselő, akinek része volt a tragédiában, írja az MTI. A demonstrálók mindemellett meggyászolták a 176 halálos áldozatot.

A CNN szerint a rendőrség könnygázzal próbálta oszlatni a tömeget, több embert pedig őrizetbe vettek. Az emberek azt skandálták, “Halált a diktátorra!”. Az MTI írja, hogy

az iráni rendőrség és a biztonsági erők könnygáz mellett éles lőszert is bevetettek.

Az iráni állami média nem számolt be a tüntetésről, viszont a teheráni rendőrparancsnok közleményében tagadta, hogy a rendőrség a tüntetőkre lőtt volna.

Az interneten terjedő felvételeken tüntetők menekülését lehet látni, miközben könnygázgránátok csapódtak be mellettük.

I can’t say anything
This is the current situation in Tehran Freedom Square subway!#IranProtests2020 pic.twitter.com/ybJzRFrkXL

— Alireza Azami (@Alireza__Azami) 2020. január 12.

Más felvételeken vértócsákat lehet látni a földön, írja az MTI.

Irán kormánya vasárnap bejelentette, munkacsoportot alakít, hogy kiderítse a repülő lelövésének minden részletét. A jelentést Haszan Róháni elnök kapja meg, utána pedig történhetnek a lemondások, felelősségre vonások, írják a közleményükben.

A repülő lelövését Irán napokig tagadta, műszaki hibáról beszéltek, végül szombaton elismerte, hogy saját légvédelme semmisítette meg tévedésből a Teheránból Kijevbe tartó ukrán utasszállítót, fedélzetén 176 emberrel.

Szombat éjjel volt az <a href="https://index.hu/kulfold/2020/01/11/iran_tuntetes_ali_hamenei_ajatollah_lemodasat_kovetelik_osszecsapas_rendorseg/#" id="hyperlink_a58236db053c7e8170141945ac2f957e" target="_self" data-recommendation="bekezdes_utan" […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2020/01/13/iran-usa_konfliktus_tuntetes_lelott_repulo/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Minszk visszautasította a külföldi bírálatokat

Visszautasította a fehérorosz kormány azokat a külföldi bírálatokat, amelyeket azért kapott, mert a hatóságok erőszakot …