2019. április 19., péntekMa Emma napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 320,00 Ft | USD: 284,00 Ft | CHF: 281,00 Ft
2019.04.19. Emma Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 320,00 Ft | USD: 284,00 Ft | CHF: 281,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Trump szerint Hasogdzsit kivégezték és ennek súlyos következménye lesz

Hirdetés

Trump szerint Hasogdzsit kivégezték és ennek súlyos következménye lesz

Donald Trump, amerikai elnök csütörtökön elismerte, hogy a The Washington Postnak is dolgozó Dzsamál Hasogdzsi újságírót megölték. 

Számomra nagyon úgy tűnik, hogy megölték. Ez nagyon szomorú. 

-mondta az amerikai elnök egy kampány eseményről távozóban Montanában. 

Ha Szaúd-Arábia felelőssége bizonyított lesz az újságíró halálában, Trump nagyon kegyetlen következményeket fog kilátásba helyezni az olajmágnás szövetségesének. 

Hirdetés

Az elnököt több kritika is érte, hogy túl óvatosan fogalmaz, és nem foglal határozottan állást az üggyel kapcsolatban. Csütörtökön Mike Pompeo külügyminiszter arról nyilatkozott, hogy Trumppal egyetértettek azzal kapcsolatban, hogy kell adni pár napot Szaúd-Arábiának, hogy lefolytassa a belső vizsgálatát. 

Khashoggi az amerikai Virginiában államban élt és a The Washington Postnak írt, október másodikán látták utoljára, amikor belépett az isztambuli Szaudi konzulátusra. A török hatóságok szaúdi ügynököket vádoltak a férfi meggyilkolásával és lefejezésével. 

Szaúd-Arábia következetesen tagadja az ellene felhozott vádakat, és a fentebb említett vizsgálatra való hivatkozással próbál időt nyerni.

(CNBC)

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2018/10/18/trump_szerint_hasogdzsit_kivegeztek_es_ennek_sulyos_kovetkezmenye_lesz/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A német köztévé szerint Magyarország demokráciájának ártottak az uniós pénzek

A német közszolgálati ZDF Zoom+ című szerda esti adásában azt a kérdést feszegették, hogy ártanak-e …