2019. április 20., szombatMa Konrád, Tivadar napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 320,00 Ft | USD: 284,00 Ft | CHF: 281,00 Ft
2019.04.20. Konrád, Tivadar Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 320,00 Ft | USD: 284,00 Ft | CHF: 281,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Trump röhögve dicsérte a képviselőt, aki földre vitt egy újságírót

Hirdetés

Trump röhögve dicsérte a képviselőt, aki földre vitt egy újságírót

Donald Trump amerikai elnök dicsérte Greg Gianforte montanai republikánus képviselőt, aki tavaly egy birkózós mozdulattal földre vitte a The Guardian című brit napilap újságíróját, Ben Jacobsot.

Trump egy csütörtöki missoulai kampánygyűlésen Montana egyik hihetetlen vezetőjének és a kongresszus egyik legnagyobb tiszteletnek örvendő alakjának nevezte Gianfortét.

“Egyébként pedig sohase keveredjetek verekedésbe vele. Egy olyan pasas, aki képes földhöz vágni egy másikat, kedvemre való fickó” – tette hozzá az éljenző és nevető tömeg előtt. “Remek férfi, kemény srác” – mondta.

Hirdetés

Trump felidézte, hogy éppen Rómában tartózkodott, amikor hallotta Gianforte esetét az újságíróval. “Azt gondoltam magamban: ez szörnyű. El fogja veszíteni a választást. Aztán azt mondtam: álljunk csak meg egy percre. Elég jól ismerem Montanát. Úgy gondolom, hogy még hasznára válhat az ügy. És így is lett” – mondta. 

Az ügy egy nappal egy helyi rendkívüli választás előtt történt. Gianforte a belügyminisztérium élére kinevezett Ryan Zinke helyét szerezte meg a képviselőházban.  A Jacobs elleni támadás ügye bíróság elé került, és a politikust 385 dolláros pénzbírság megfizetésére, 40 óra közmunkára és 20 óra indulatkezelési tanácsadásra kötelezték. Gianforte bocsánatot kért viselkedéséért, és 50 ezer dollárt adományozott a Bizottság az Újságírók Védelméért nevű szervezetnek.

Trump még egyszer visszatért az ügyre kampánybeszédében, amikor felidézte, hogy Joe Biden korábbi alelnök azt mondta neki: kegyetlenül megverné, ha középiskolában lennének. Az elnök azt válaszolta: “gyorsabban a földön lenne, mintha Greg ugrott volna neki”. (MTI)

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2018/10/19/gianforte_trump_ujsagiro/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Az Iszlám Állam ellen harcoló szíriai kurdokat fogadta Macron

A Szíriai Demokratikus Erők (SDF) egyik küldöttségét fogadta pénteken Emmanuel Macron francia elnök, aki támogatásáról …