2019. március 25., hétfőMa Irén napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 316,00 Ft | USD: 279,00 Ft | CHF: 281,00 Ft
2019.03.25. Irén Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 316,00 Ft | USD: 279,00 Ft | CHF: 281,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Trump első emberét is megtalálta a Mueller-vizsgálat, mondjuk úgyis mindjárt kirúgják

Hirdetés

Trump első emberét is megtalálta a Mueller-vizsgálat, mondjuk úgyis mindjárt kirúgják

A Donald Trump 2016-os kampányának orosz összefonódásait vizsgáló különleges ügyész meghallgatta a Fehér Ház második emberét, John Kelly kabinetfőnököt – tudta meg a CNN pénteken három, egymástól független forrásból is. Kellyt azonban Robert Mueller emberei nem a kampányról kérdezték – a hadseregtől érkezett kabinetfőnököt ugyanis csak 2017 júliuásban nevezték ki Reince Priebus helyére -, hanem arról, hogyan akadályozhatta a Fehér Ház az igazságszolgáltatás működését az orosz befolyás felderítésénél. 

John Kelly egyébként valószínűleg nem sokáig marad a Fehér Házban; a kabinetfőnök ugyanis több lap szerint

már egyáltalán nincs beszélő viszonyban elnökével, és napok kérdése csak, hogy kirúgják.

Hirdetés

A posztért sajtóértesülések szerint Mike Pence alelnök kabinetfőnöke, Nick Ayes jelentkezett be. Az elnök első emberének számító, az adminisztráció működtetéséért felelős kabinetfőnöki poszt soha nem nyugdíjas állás, az elnökök sokszor az ő lecserélésükkel próbálnak új lendületet vinni a kormányzásba – különösen az elnökök számára általában kedvezőtlenül elsülő félidős választásokat követően. Kelly 17 hónapig tartó munkája amúgy is igen hektikusan alakult. A volt tengerészgyalogos tábornoktól a kaotikus Trump-kormányzat rendbeszedését, a szivárogtatások és önellentmondások felszámolását várták; a kezdeti fegyelem azonban meglazult, amin az sem segít, hogy Kelly több későbbi kinevezettel, például a szintén a tábornoki karból jövő H. R. McMaster helyére érkezett John Boltonnal, kifejezetten rossz viszonyban van. A váltást szorgalmazza az elnökre nagy befolyást gyakorló lánya és veje is; Trump pedig elsősorban azért elégedetlen Kellyvel, mert nem tartja elég “politikus” kabinetfőnöknek, aki képes leszerelni az elnökségére leselkedő veszélyeket.

(Borítókép: Donald Trump és John Kelly. Fotó: Jonathan Ernst / Reuters)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2018/12/07/john_kelly_trump_kabinetfonok_mueller-vizsgalat_kirugjak_cnn/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

May: Nincs meg a többség a brexitmegállapodás mögött, egyelőre nincs új szavazás

May: Nincs meg a többség a brexitmegállapodás mögött, egyelőre nincs új szavazás

Továbbra sincs meg a többség a kétszer már leszavazott, az EU-s kilépés feltételrendszerét rögzítő brexitmegállapodása …