2019. február 20., szerdaMa Álmos napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 318,00 Ft | USD: 281,00 Ft | CHF: 280,00 Ft
2019.02.20. Álmos Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 318,00 Ft | USD: 281,00 Ft | CHF: 280,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Trócsányi Izraelben: a Sorossal szembeni fellépés nem antiszemitizmus

Hirdetés

Trócsányi Izraelben: a Sorossal szembeni fellépés nem antiszemitizmus

Semmilyen antiszemitizmus nincs a Soros-ügyben, csupán ideológiai vita zajlik aktuális kérdésekről – így nyilatkozott az Izraelben tárgyaló magyar igazságügyminiszter a Jewish News-nak (amely a The Times of Israelhez tartozó hírportál).

Trócsányi László hangsúlyozta: “a 21. században mindenki az identitását keresi, zsidók, magyarok és magyar zsidók egyaránt”, márpedig az identitásnak kiemelt jelentősége van a mai változó világban, amelyben a migrációval és sok más kérdéssel is szembe kell nézni. Felidézte, hogy olvasta Soros nyilatkozatait arról, hogy Európának évi egymillió migránst kellene befogadnia, és emlékeztetett arra, hogy Soros Izraelben is “vitatott figura.” “Természetes, hogy ha valaki gazdag és résztvesz a politikai életben, akkor kritikának lesz kitéve.”

Arra a felvetésre, hogy egy júniusi felmérés szerint a magyar zsidók kétharmada komoly problámának tartja az antiszemitizmust, a miniszter elmondta: neki “sok zsidó barátja van”, de egyiktől sem hallotta, hogy bármitől tartanának Magyarországon. “A zsidó közösség biztonságban érezheti magát, biztonságban van Magyarországon.”

 

Hirdetés

 

Forrás:
http://hvg.hu/vilag/20181206_Trocsanyi_Izraelben_a_Sorossal_szembeni_fellepes_nem_antiszemitizmus#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Gyakorlatozás közben ütközött két indiai vadászgép

Gyakorlatozás közben ütközött két indiai vadászgép

Egy pilóta meghalt, többen pedig megsérültek, miután az indiai légierő két vadászgépe ütközött gyakorlat közben …