2019. október 19., szombatMa Nándor napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 330,00 Ft | USD: 297,00 Ft | CHF: 300,00 Ft
2019.10.19. Nándor Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 330,00 Ft | USD: 297,00 Ft | CHF: 300,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Török légitámadás indult a szíriai kurd erők főhadiszállása ellen

Hirdetés

Török légitámadás indult a szíriai kurd erők főhadiszállása ellen

A török légierő csapást mért hétfőn este a szíriai kurd kurd fegyveres koalíciónak, a Szíriai Demokratikus Erőknek (SDF) az északkelet-szíriai Haszake tartomány el-Malikíja városában található főhadiszállása ellen – közölte az al-Majadín szíriai televízió nyomán az MTI.

A szíriai állami televízió szerint ezzel megkezdődött az agressziónak minősített török katonai beavatkozás Szíriában. Az értesülés szerint a bombázás a Tell Tavil kerületet érte. Egyelőre nem tudni áldozatokról. A szíriai információt ugyanakkor sem török forrásból, sem a nagyobb nyugati hírügynökségek nem erősítették meg az esetleges  légicsapás vagy az offenzíva hírét.

Donald Trump amerikai elnök és Recep Tayyip Erdoğan török elnök magyar idő szerint hétfő hajnalbna egyeztetett telefonon a szíriai kurd helyzetről, ami után bár hivatalos bejelentés nem történt, de megindult az amerikai csapatkivonás az inváziós zónét kijelölő két határváros, Tel Abjad (Kobane) és Rás al-Ajn megfigyelőállásaiból, <a href="//index.hu/kulfold/2019/10/07/kurdok_erdogan_trump_jovahagyas_offenziva/" id="hyperlink_e242b73786967eea893f42892560138c" target="_self" title="Trump zöld jelzést adott Erdoğannak a kurdok elleni háborúra" data-recommendation="bekezdes_utan" data-recommendation-preview="{"og:title":"Trump zöld jelzést adott Erdou011fannak a kurdok elleni háborúra","og:description":"Az amerikai egységek elkezdték kiüríteni szíriai állásaikat. Óriási a nemzetközi felháborodás, az elnököt az Iszlám Állam elleni háború hu0151seinek elárulásával […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2019/10/07/torok_legitamadas_indult_a_sziriai_kurd_erok_fohadiszallasa_ellen/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Megkezdődött a rendkívüli ülés a brit parlamentben, amin döntenek Boris Johnson brexitmegállapodásáról

A független újságírás azt jelenti, hogy szabad világban élünk. Támogass te is! Cikkünk frissül. Hirdetés …