2019. március 23., szombatMa Emőke napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 315,00 Ft | USD: 279,00 Ft | CHF: 280,00 Ft
2019.03.23. Emőke Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 315,00 Ft | USD: 279,00 Ft | CHF: 280,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Több száz ház pusztult el egy dél-afrikai tűzvészben

Hirdetés

Több száz ház pusztult el egy dél-afrikai tűzvészben

Ötszáz ház pusztult el és több ezer embert vált hajléktalanná, amikor tűz ütött ki csütörtök délután a dél-afrikai Johannesburg egyik legnépesebb kerületében, Alexandrában – írja a Guardian.

A helyszínre érkező tűzoltókat valóságos pokol fogadta, így azonnal elkezdték kimenekíteni az embereket a házakból.

– mondta a polgármesteri hivatal egyik alkalmazottja a tűzzel kapcsolatban, hozzátéve azt is, hogy a tűzoltók három autóval mentek ki, de az egyetlen közelben lévő tűzcsapban alacsony volt a víznyomás, így máshonnan kellett odaszállítaniuk a vizet.

Péntekre rengeteg adomány érkezett a kerületbe, azonban a segítő szándék mellett azok az egyre hangosabb idegengyűlölő hangok is megjelentek, amik azt pedzegették, hogy az itt élő emberek jelentős része külföldről érkezett a városba.

A több mint 400 ezer fős kerületben egyébként elég mostoha körülmények között élnek az emberek, általában fából, kartonból és műanyagból építenek kezdetleges kunyhókat maguknak, most azonban sokan ezeket is elvesztették, és csak az a ruhájuk maradt meg, amit a tűz idején viseltek.

A rendőrség egyébként nyomozást rendelt el az ügyben, de nem a tűz miatt, hanem azért, mert egy gyújtogatással gyanúsított embert olyan súlyos támadás ért, hogy később a kórházban belehalt a sérüléseibe. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2018/12/07/del-afrika-johannesburg-tuzvesz-alexandra/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A németországi bevándorlók majdnem fele megbukik az integrációs tanfolyamokon

A németországi bevándorlók majdnem fele megbukik az integrációs tanfolyamokon

A 2017-es 40 százalékról 2018-ban 45 százalékra emelkedett azoknak a Németországban élő menekülteknek az aránya, …